maanantai 24. joulukuuta 2007

Ketuttaren joulukalenteri 24 - jyviä ja pähkinöitä

Maissihiutalesuklaat

Sulata hyvää suklaata ja sekoita joukkoon maissihiutaleita. Nostele massasta möykkyjä leivinpaperin peittämälle pellille, laita jääkaappiin jähmettymään n. 1/2 tunniksi ja valmista tuli!

Riisisuklaa

Maissihiutaleseppeleet
Tosi söpöjä!

Sulata 1 dl voita mikrossa.
Lisää 7 1/2 dl vaahtokarkkeja ja sulata mikrossa. Sekoita massaa minuutin välein.
Kun vaahtokarkit ja voi ovat sulaneet, lisää vähän manteli- ja vaniljaesanssia ja vihreää karamelliväriä ja sekoita.
Kaada maissihiutaleet massaan ja sekoita.
Lusikoi voidellulle leivinpaperille ja muotoile sormilla seppeleiksi.
Koristele esim. kirsikanpaloilla, hopeakuulilla, sokerikoristeilla yms.
Anna jäähtyä ja irrota varovasti leivinpaperista.

--------------------------------

Karamellimaissi ja pähkinät

5 dl pähkinöitä
2 1/2 dl auringonkukansiemeniä
2 litraa suolattomia paukutettuja maissinjyviä (pop corn)
4 dl sokeria
2 dl vaahterasiirappia
1 dl vettä
4 rkl voita
1/2 tl suolaa
1 tl kanelia
1 tl vaniljaesanssia

Voitele kaksi leivinpeltiä
Esilämmitä uuni 180 asteeseen.
Levitä pähkinät ja siemenet kolmannelle, voitelemattomalle pellille ja paahda n. 7 minuuttia uunissa. Sekoita pähkinöitä välillä.
Ota uuni pois päältä.
Ota pähkinät uunista ja levitä popcorn pähkinöiden päälle.
Laita uuniin jotta pysyvät lämpimänä.

Sekoita sokeri, siirappi, vesi, voi ja suola kattilassa ja keitä sekoittaen kunnes sokeri on sulanut. Peitä sitten kannella ja keitä kunnes massa saavuttaa 143 asteen lämpötilan (nekkuaste). Ota kattila levyltä, anna jäähtyä hetken, sekoita joukkoon kaneli ja vanilja.

Kaada pähkinät ja maissi suureen kulhoon ja kaada niiden päälle karamellimassa. Sekoita jotta pähkinät, siemenet ja maissi peittyvät kaikki karamelliin. Toimi nopeasti, koska massa jäähtyy nopeasti.
Kaada voidelluille pelleille ja taputtele levyiksi. Anna jäähtyä puolisen tuntia.
Murra paloiksi ja säilytä ilmatiiviissä astiassa.

----------------------------

Rocky Road - Kivinen tie

600 g tummaa suklaata 70 %
2 pussia pehmeää toffeeta
2 kourallista minivaahtokarkkeja
3 dl suolattuja maapähkinöitä
1 dl pistaasipähkinöitä

Vuoraa leivinpelti leivinpaperilla ja voitele se.
Sulata suklaa vesihauteessa.
Sekoita loput ainekset suklaaseen.
Kaada massa pellille n. 3 cm paksuksi kerrokseksi ja anna jähmettyä jääkaapissa.
Leikkaa jähmettynyt massa tangoiksi.

------------------------------------------

Choco Chip Müsli Bars - suklaahippumyslitangot

250 g kuivattuja viikunoita
1 rkl hyvää kaakaota (Van Houten ;-))
3 rkl kahvia
200 g rusinoita
4 dl hedelmämysliä
1 dl corn flakes
150 g tummaa suklaata 70 %

Leikkaa viikunoista kovat päät ja leikkaa ne paloiksi.
Laita ne teholeikkuriin kaakaon ja kahvin kanssa - jauha tahnaksi.
Lisää puolet rusinoista ja myslistä ja sekoita.
Kaada kulhoon jossa loput rusinoista ja myslistä ja maissihiutaleet.
Hakkaa suklaa ja kaada puolet kulhoon ja sulata toinen puoli.
Sekoita ainekset kulhossa ja kumoa voidellulle leivinpaperille.
Laita toinen leivinpaperi massan päälle ja kauli n. 1 cm paksuksi levyksi.
Voitele sulatetulla suklaalla.
Anna jäähtyä jääkaapissa ja leikkaa tangoiksi kun suklaa on jähmettynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti