Divinity - Jumalaisuus
1 l sokeria
2 1/2 dl valkeaa siirappia
2 1/2 dl vettä
1/4 tl suolaa
3 munanvalkuaista
2 1/2 dl pienennettyjä saksanpähkinöitä
1 tl vaniljaa
karamelliväriä
Tee vain kuivalla ilmalla!
Sekoita sokeri, siirappi, vesi ja suola kattilassa. Keitä sekoittaen kunnes sokeri on sulanut, sitten sekoittamatta kunnes massa saavuttaa pehmeän kuula-asteen.
Vatkaa muna vaahdoksi sokerimassan kiehuessa. Kun sokerimassa on valmista, valuta noin 1 dl ohuena nauhana koko ajan vatkaten munavaahtoon.
Anna sokerimassan kiehua ja saavuttaa nekku-aste, kasta sitten kattila kylmään veteen ja valuta loput sokerimassasta ohuena nauhana koko ajan vatkaten munavaahtoon.
Sekoita vanilja ja pähkinät massaan ja karamelliväri, jos haluat.
Nostele lusikalla kekoja voidellulle leivinpaperille ja anna jähmettyä.
Jumalainen hemmottelu -karamelli
2 isoa valkuaista
5 dl sokeria
1 dl vettä
1 dl valkeaa siirappia
1 dl pekaaneja tai saksanpähkinöitä
1 tl vaniljaa
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.
Vuoraa uunipannu leivinpaperilla ja voitele se.
Keitä sokeri, vesi ja siirappi kuula-asteelle (126 astetta)
Kaada ohuena nauhana koko ajan vatkaten valkuaisiin ja jatka vatkaamista.
Lisää vanilja ja vatkaa.
Lisää pähkinät pienennettyinä ja lusikoi massa keoiksi leivinpaperille.
Anna jähmettyä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti