Hillottu inkivääri
150 g inkiväärinjuurta
2 1/2 dl sokeria
vettä
Kuori inkivääri ja leikkaa paloiksi - voit tehdä inkivääripalloja, inkiväärikolikoita (siivuja) tai inkivääritikkuja.
Laita inkivääri kattilaan ja kaada vettä päälle niin että inkivääri juuri ja juuri peittyy.
Keitä noin 1/2 tuntia, kunnes inkivääri on pehmeää. Kaada vesi pois ja anna inkiväärin jäähtyä.
Kaada sokeri kattilaan inkiväärin kanssa ja mittaa joukkoon 4 rkl vettä. Keitä seosta sekoittaen kunnes sokeri on sulanut. Keitä vielä 10 minuuttia, kunnes inkivääri on läpikuultavaa, ja sekoita välillä ettei inkivääri pala pohjaan.
Nosta inkivääri reikäkauhalla kulhoon, jossa sokeria, pyöritä ne sokerissa kuin munkit, ja nosta ritilälle kuivumaan.
Hillottu sitrushedelmänkuori
5 dl sitruksenkuorta - greippiä, appelsiinia, limettiä, sitruunaa... Hedelmän pitää olla puhdas ja orgaanisesti viljelty.
1 dl sokeria
vettä
Valmistele kuoret: Kuori hedelmä. Rapsuta ylimääräinen valkoinen massa pois kuoren sisäpinnalta ja leikkaa sitten kuoret suikaleiksi.
Ryöppää kuoret: Laita kuoret kattilaan, peitä vedellä ja kiehauta. Anna kiehua 10 minuuttia. Kaada vesi pois, peitä uudelleen puhtaalla, kylmällä vedellä ja keitä 10 minuuttia. Toista vielä pari kertaa.
Tee sokerisiirappi: Laita sokeri ja 1/2 dl vettä kattilaan. Sekoita kunnes sokeri on sulanut. Kiehauta.
Laita sitruksenkuoret sokerisiirappiin ja keitä noin 15 minuuttia, kunnes kuoret ovat läpikuultavia ja sokerisiirappi melkein kokonaan imeytynyt kuoriin.
Nosta kuoret siirapista reikäkauhalla ja kuivata ritilällä. Voit pyöräyttää ne sokerissa ennen kuivattamista, jos haluat rapean pinnan.
Appelsiini-marsipaanineliöt
Keskiaikaisista hedelmämakeisista :-)
sokeroidut kukat
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti