torstai 13. joulukuuta 2007

Ketuttaren joulukalenteri 13 - kaarnaa


Kirsikka-manteli-kaarna

Tarvitset
500 g fondanttia (pomadaa/sokerikuorrutusta)
2 dl pilkottuja hillottuja kirsikoita
1 dl kokonaisia kuorittuja manteleita

"Sulata" sokerimassa matalalla lämmöllä sekoittaen. Lisää kirsikat ja mantelit, sekoita hyvin. Levitä leivinpaperille jähmettymään. Levitä massa hyvin ohueksi ja muotoile lastalla pinta epätasaiseksi.
Säilytä jääkaapissa kunnes kaarna on kovettunut ja murra aika isoiksi paloiksi.

Karpalo-pähkinä-kaarna

500 g fondanttia (pomadaa/sokerikuorrutusta)
2 1/2 dl kuivattuja karpaloita (tai puolukoita)
2 1/2 dl makadamia- tai pistaasipähkinöitä, isoina paloina ja paahdettuna

"Sulata" sokerimassa matalalla lämmöllä sekoittaen tai mikrossa.
Lisää marjat ja pähkinät, sekoita hyvin.
Levitä leivinpaperille jähmettymään. Levitä massa hyvin ohueksi ja muotoile lastalla pinta epätasaiseksi.
Säilytä jääkaapissa kunnes kaarna on kovettunut ja murra aika isoiksi paloiksi.

Voit myös käyttää valkeaa suklaata fondantin sijaan.


Jouluinen piparminttukaarna

340 g valkeaa suklaata
24 polkkaporsasta (kovaa punavalkoista piparminttukarkkia)

Sulata suklaa matalalla lämmöllä vesihauteessa sekoittaen tai mikrossa.
Murskaa piparminttukarkit. Siivilöi pienet murut suklaamassaan ja sekoita hyvin.
Levitä leivinpaperille jähmettymään. Levitä massa hyvin ohueksi ja muotoile lastalla pinta epätasaiseksi.
Ripottele isot karkinmurut suklaan päälle. Paina kevyesti suklaamassaan.
Säilytä jääkaapissa kunnes kaarna on kovettunut ja murra aika isoiksi paloiksi.

Talvinen hedelmä-pähkinä-kaarna

300 g tummaa suklaata
2 dl paahdettuja pähkinöitä (haluamasi sekoitus tai vain yhtä lajia)
2 dl kuivattuja hedelmiä (esim. rusinoita, kirsikoita, viikunoita, aprikoosia - leikkaa pois kovat osat ja hienonna rusinan kokoisiksi paloiksi.)
6 palaa hillottua inkivääriä, siivutettuna
mm hiutalesuolaa

Sulata suklaa, levitä pannulle, ripottele pähkinät, hedelmät, inkiväärisiivut ja lopuksi suolahiutaleet käärnaan ja paina kevyesti paikoilleen. Jäähdytä ja murra paloiksi.

Voit tehdä ihan mitä sekoituksia haluat.
Esim. minttusuklaakaarna, jossa polkkaporsasmurskaa (tai mariannemurskaa) ja pistaasipähkinöitä
tai maitosuklaakaarnaa, jossa riisimuroja ja kuivattua aprikoosia kuutioina

Voit myös tehdä kerroksia;
Esim piparminttukaarnaa valkeasta suklaasta ja penslaa päälle sulatettua minttusuklaata.

Voit myös tehdä toffeekaarnaa - jäähdytä toffee ohuena levynä.
Mantelitoffeekaarna on mantelitoffeeta joka on kuorrutettu suklaalla ja koristeltu manteleilla.

Keksikaarna

200 g keksejä (dominokeksit sopivat oikein hyvin)
200 g valkeaa suklaata

Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja voitele se.
Murskaa keksit muruiksi.
Sulata suklaa, sekoita keksinmurut suklaaseen ja levitä pellille.
Anna jähmettyä ja murra paloiksi.

Suklaisen keittiön "suklaalohkot"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti