sunnuntai 23. joulukuuta 2007

Ketuttaren joulukalenteri 23 - marenkia

Marengit

Delia Smith opettaa kuinka tehdään marenkeja ;-)

2 munanvalkuaista
1 dl sokeria

mauste-ehdotuksia:

Maustemarengit:
1 tl kanelia
1/4 tl muskottia
1/4 tl mausteneilikkaa
1 mm suolaa

Piparminttumarengit:
2 dl murskattuja piparminttukarkkeja
vaaleanpunaista karamelliväriä
(Voit värjätä puolet annoksesta vaaleanpunaiseksi ja "marmoroida" marengit punavalkoisiksi)

Pähkinämarengit:
2-3 dl pähkinämurskaa
koristele marengit pähkinöillä

Ranskanpastillimarengit:
2 dl ranskanpastilleja (tai non-stop-karkkeja tai M&M karkkeja - millä nimellä niitä nyt myydäänkään... Nyt jouluna saa kuulemma kullanvärisiä non-stoppeja.)

Maustepähkinät

5 dl paahdettuja pähkinöitä
2 1/2 dl sokeria
2 tl kanelia
1/2 tl muskottia
1/2 tl mausteneilikkaa
1/4 tl suolaa
2 munanvalkuaista

Esilämmitä uuni 150 asteeseen, vuoraa uunipelti alumiinifoliolla.
Sekoita sokeri ja mausteet. Vatkaa munanvalkuaiset vaahdoksi.
Kastele pähkinät kourallinen kerrallaan munavaahtoon ja sitten maustesokeriin. Laita pellille.
Paista pähkinäkekoja n. 20 minuuttia.
Murra keot suupaloiksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti