Marengit
Delia Smith opettaa kuinka tehdään marenkeja ;-)
2 munanvalkuaista
1 dl sokeria
mauste-ehdotuksia:
Maustemarengit:
1 tl kanelia
1/4 tl muskottia
1/4 tl mausteneilikkaa
1 mm suolaa
Piparminttumarengit:
2 dl murskattuja piparminttukarkkeja
vaaleanpunaista karamelliväriä
(Voit värjätä puolet annoksesta vaaleanpunaiseksi ja "marmoroida" marengit punavalkoisiksi)
Pähkinämarengit:
2-3 dl pähkinämurskaa
koristele marengit pähkinöillä
Ranskanpastillimarengit:
2 dl ranskanpastilleja (tai non-stop-karkkeja tai M&M karkkeja - millä nimellä niitä nyt myydäänkään... Nyt jouluna saa kuulemma kullanvärisiä non-stoppeja.)
Maustepähkinät
5 dl paahdettuja pähkinöitä
2 1/2 dl sokeria
2 tl kanelia
1/2 tl muskottia
1/2 tl mausteneilikkaa
1/4 tl suolaa
2 munanvalkuaista
Esilämmitä uuni 150 asteeseen, vuoraa uunipelti alumiinifoliolla.
Sekoita sokeri ja mausteet. Vatkaa munanvalkuaiset vaahdoksi.
Kastele pähkinät kourallinen kerrallaan munavaahtoon ja sitten maustesokeriin. Laita pellille.
Paista pähkinäkekoja n. 20 minuuttia.
Murra keot suupaloiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti