sunnuntai 9. joulukuuta 2007

Ketuttaren joulukalenteri 9 - tryffelit

Suklaatryffeleitä on helppo tehdä ja helppo muunnella.

SUKLAATRYFFELIT - perusresepti I

200 g taloussuklaata
2 keltuaista
2 rkl kermaa
2 rkl voita

Sulata suklaa vesihauteessa.
Lisää joukkoon voi, kerma ja keltuaiset.
Vatkaa seosta vesihauteessa, kunnes se sakenee.

VALKOSUKLAATRYFFELIT - perusresepti I

100 valkoista suklaata
1 dl kermaa
1/2 dl tomusokeria

Kiehauta kerma ja tomusokeri.
Lisää hienonnettu suklaa ja sekoita tasaiseksi massaksi.
Kaada seos vuokaan ja laita kylmään kovettumaan.

Pähkinätryffelit


1 dl hasselpähkinöitä
100gr tummaa suklaata
1 dl tomusokeria
50 gr maidotonta leivontamargariinia
2 rkl kaakaojauhetta

Valmistus
Jauha pähkinät ja taloussuklaa tai hienonna ne teholeikkurissa.
Lisää sokeri, kaakaojauhe ja pehmeä voi.
Sekoita. Pyöritä massasta käsin pallosia ja anna niiden jähmettyä jääkaapissa.
Kierittele kaakaojauheessa tai kuorruta vesihauteessa sulatetulla suklaalla

Irish Cream tryffelit

Mausta perustryffeliseos n. 1/2 dl Bailey's Irish Cream liköörillä

Irish Cream lumipallotryffelit

Mausta valkosuklainen perusresepti 2 rkl Irish Creamillä ja pyörittele valmiit tryffelit ensin mantelimurskassa ja sitten tomusokerissa.

Leilan minttusuklaatryffeli

250 g hyvää tummaa suklaata 70%
1.5 dl vispikermaa
2 rkl hunajaa
1 rkl voita
1 hyppysellinen suolaa
muutama tippa piparminttuöljyä

tomusokeria pinnalle
(Voit myös pyöritellä tryffelit esim. raakasokerissa joka on maustettu kardemummalla tai kanelilla, sokerissa joka on maustettu kuivatulla sitruunankuoriraasteella tai appelsiininkuoriraasteella, tms.)

Pilko suklaa hienoksi.
Kiehauta kerma ja hunaja, kaada se suklaamuruihin, lisää voi ja sekoita voimakkaasti kunnes suklaa ja voi on sulanut ja kaikki on sekoittunut sileäksi tahnaksi.
Mausta ja sekoita hyvin.
Anna suklaamassan jäähtyä, jääkaapissa n. 4 tuntia.
Pyörittele tryffelit palloiksi (suklaatryffelipallojen PITÄÄ olla epäsäännöllisiä ja "ruttuisia", kuten niiden esikuvakin, tryffelisienet) ja pyörittele pallot tomusokerissa.

Piparminttuöljyn sijaan voit käyttää chiliä ja kanelia (meksikolaiset tryffelit), sitruunankuorta hienonnettuna, karhunmarjaa, tummaa rommia, viskiä, inkivääriä, piparkakkumaustetta tai kardemummaa.



Minttusuklaapallot

100 g voita
1 1/2 dl sokeria
3 dl kaurahiutaleita (ei pikakaurahiutaleita!)
3 rkl kaakaota
1 tl vaniljasokeria
2 rkl kylmää kahvia
1 dl kookoshiutaleita
muutama tippa piparminttuöljyä

Vaahdota voi ja sokeri ja sekoita kaurahiutaleet voivaahtoon.
Sekoita vaniljasokeri, kaakao, kahvi ja minttuöljy.
Anna jähmettyä jääkaapissa hetki.
Pyörittele pallot kookoshiutaleissa.

Rommisuklaapallot

8 dl vaniljakeksinmuruja (marie-keksi)
2 dl tomusokeria
4 rkl kaakaojauhetta
1 dl hienonnettuja saksanpähkinöitä
3 rkl valkeaa siirappia
1 dl rommia

Sekoita ensin kuivat ainekset hyvin keskenään ja sitten rommi ja siirappi.
Muotoile n. 2-3 cm palloiksi ja pyörittele tomusokerissa.
Anna muhia ilmatiiviissä astiassa muutama päivä jotta maku kehittyy.
Tarvittaessa pyörittele uudelleen tomusokerissa ennen tarjoilemista.

Dansukkerin tryffeliresepti
Mikan tryffelit
Mikan rommitryffelit

Kotikokki.net
- tryffelit
- tyrni-valkosuklaatryffelit
- vaaleat kirsikkatryffelit
- piparkakkutryffelit
- Mimin joulutryffelit
- kookospallot (ilman suklaata, kaakaolla)
- kookospallerot (ilman suklaata ja kaakaota)

Maku
- taivaalliset tryffelit
- appelsiinitryffelit
- konjakkitryffelit
- kardemumma-valkosuklaatryffelit

Africafe tryffelit
Mustaherukkatryffelit
Kahden suklaan tryffelit (marmoritryffelit)

Paakari.net
-mantelitryffelit
-murotryffelit
pähkinätryffelit

Jos haluat, laita tryffelit tarjolle "puussa".
Muotoile kanaverkosta kartio ja täytä se muotoonsahatuilla oasis-sienen paloilla. (Voit löytää kartionmuotoisen oasis-sienen jo valmiina, ja silloin voit jättää kanaverkon pois.)
Päällystä kartio esim. kultapaperilla, foliolla tai vihreällä silkkipaperilla.
Aseta puu pyöreälle tarjottimelle tai sahaa tukevasta levystä pohja.
Työnnä makeisiin hammastikkuja (cocktailtikkuja) niin että vähintään puolet on näkyvissä ja pistele makeiset runkoon mielesi mukaisiin kuvioihin.
(Pelkästään tryffeleistä tulee hieno puu, mutta voit painaa puuhun mitä pehmeitä makeisia tahansa, esim. vihreitä kuulia tryffeleiden joukkoon.)
Koristele jos haluat vaikka sokeroiduilla orvokeilla tai pikkuruisilla ruseteilla.
Jos haluat laita "puun latvaan" tähti - esim. hopeakuulilla päällystetty piparkakkutähti.

Norjalainen tryffelikakku

Poronnenät
200 g suklaata
2 rkl voita
2 rkl kermaa
2 1/2 dl tomusokeria
30 hillottua kirsikkaa
2 dl kookoshiutaleita

Sulata suklaa, voi ja kerma. Sihtaa tomusokeri massaan ja sekoita hyvin. Anna jähmettyä noin tunnin ajan.
Pyörittele massasta vähän kirsikkaa isompia palloja ja paina hillottu kirsikka joka palloon niin että suurin osa siitä näkyy.
Paina suklaapuoli karamellista kookoshiutaleisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti