keskiviikko 5. joulukuuta 2007

Buñuelos y Natilla

"Minnan miehen resepti suussa sulaville taikinapalloille sopii joulupöytään tai pikkujouluissa nautittavaksi. Tai kahdenkeskisiin illanistujaisiin."
-- Kotivinkin Jouluherkut 17B/2007

"Minnan mies" on Minna Parikan kolumbialainen aviomies. Ja kopioin tämän reseptin lehdestä tähän, koska nämä juustopallerot sopivat myös hanukkatarjoiluun.

Buñuelos tunnetaan myös nimellä bimuelos, birmuelos, bermuelos, burmuelos ja bunyols.
Kolumbialainen versio ei kuulemma ole kovin makea ja se syödään maissivanukkaan (natilla) kanssa.

KOLUMBIALAISET BUÑUELIT

4 dl maustamatonta tuorejuustoa
4 kananmunaa
4 dl maizenaa
3 rkl sokeria
ripaus vaniljasokeria

öljyä uppopaistamiseen

tomusokeria tai sulaa suklaata kuorruttamiseen.

1. sekoita ainekset taikinaksi
2. Tee massasta palloja lusikoiden avulla
3. Uppopaista pallot öljyssä. Nosta valumaan talouspaperin päälle.
4. Kierittele valuneet pallot tomusokerissa tai kasta ne sulatettuun suklaaseen.

KOLUMBIALAINEN NATILLA

1 l maitoa
3,5 dl maizenaa
300 g fariinisokeria
tl kanelia

Sekoita maizena ja maito, kunnes kaikki maissitärkkelys on "sulanut". Lisää sokeri.
Keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen.
Kun puuro alkaa sakeutua, lisää kaneli. Jatka keittämistä n. 15-20 minuuttia.
Kaada natilla isolle vadille ja anna jäähtyä.
Leikkaa natilla viipaleiksi ja syö buñuelien kanssa; haukkaa pala buñueloa ja sitten päälle natillaa.

(Miksi "kolumbialainen"? Koska "natilla" viittaa eri jälkiruokiin eri puolilla Väli- ja Etelä-Amerikkaa - se voi olla mitä tahansa kinuskista vaniljakastikkeeseen ja vaniljavanukkaasta tähän "maissipuuroon"...)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti