tiistai 9. joulukuuta 2008

Ketuttaren joulukalenteri 9 - Enkelinsilmät

150 g jauhoja
60 g sokeria
hyppysellinen suolaa
50 g kookoshiutaleita
100 g voita
1 muna
3 rkl tomusokeria
80 g hilloa

Sekoita jauhot, sokeri, suola ja kookoshiutaleet. Sekoita munankeltuainen ja voi hyvin sekaisin ja siihen jauhot. Älä vaivaa taikinaa, mutta sekoita ainekset sileäksi taikinaksi.
Anna taikinan levätä jääkaapissa tunnin ajan. Pyöritä taikina tangoksi (2 cm) ja leikkaa siitä noin sentin siivuja. Pyöritä siivut palloiksi ja laita pellille. Paina lusikalla kolo joka pikkuleipään.
Paista 200 asteessa 10-12 minuuttia. Anna jäähtyä.
Tomuta tomusokerilla. Lämmitä hillo juoksevaksi ja täytä teelusikalla pikkuleipien pesät. Anna hillon jähmettyä.

Sinänsä hassua, että näiden nimenä on enkelinsilmät... en kuvittele enkeleillä olevan punaisia silmiä :-D

Päivän vinkki:
Sekoita hilloon perunajauhoja, niin hillo ei leviä paistettaessa.
Jos täytät pikkuleivät hillolla paistamisen jälkeen, odota päivää ennen tarjoilua, koska hillo pehmittää pikkuleivät - paitsi, tietenkin, jos pidät pehmenneistä pikkuleivistä enemmän ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti