perjantai 12. joulukuuta 2008

Ketuttaren joulukalenteri 12 - ruususuut

200 g voita tai margariinia
3/4 - 1 dl hienoa sokeria
1 dl perunajauhoja
3 3/4 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta

täytteeksi
1 dl vadelmahilloa

Sekoita kaikki ainekset nopeasti taikinaksi ja anna sen levätä vähintään puoli tuntia jääkaapissa.

Esilämmitä uuni 175 asteeseen.

Pyöritä taikina 2-3 cm tangoiksi. Leikkaa ne n. sentin paloiksi ja rullaa palat palloiksi. Nosta pellille ja paina peukalolla kolo joka pikkuleipään. Täytä kolo hillonokareella.
Paista 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Päivän vinkki:
Saat paistonkestävää hilloa lisäämällä hilloon perunajauhoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti