lauantai 13. joulukuuta 2008

Ketuttaren joulukalenteri 13 - skottilaiset teeleivät

Versio I

185 g vehnäjauhoja tai 125 g vehnäjauhoja ja 60 g riisijauhoja
60 g sokeria
125 g voita

Hakkaa ainekset sekaisin, vaivaa murut taikinaksi leivinpöydällä, muotoile taikinasta pyöreä kakku.
Paina sormilla kakun reuna aaltomaiseksi (tai "raidoita" se haarukalla) ja rei'itä se haarukalla.
Paista heikossa lämmössä kunnes kakku on tiivis ja vaaleanruskea.
Anna kakun jäähtyä pellillä. Voit leikata paistuneen kakun siivuiksi pellillä ja antaa jäähtyä.

Versio II

runsas 3 dl vehnäjauhoja
3 rkl sokeria
1 1/4 dl voita

Sekoita jauhot ja sokeri kulhossa. Hakkaa voi joukkoon veitsellä, kunnes kulhossasi on vain muruja. Kokoa taikina palloksi ja vaivaa tasaiseksi.
Taputtele taikina n. 1 sentin levyksi suoraan pellille ja leikkaa taikina siivuiksi (2 1/2 senttiä x 5 senttiä). Paista 150 asteisessa uunissa n. 1/2 tuntia tai kunnes keksien pohjat ovat ruskettuneet.

-----

Tosi helppoja ja aivan liian hyviä.

Mitä tekemistä skottileivillä on Lucian päivässä? En tiedä. Pidän skottileivistä :-D

Päivän vinkki:

Leikkaa shortbread kuumana, jottei se lohkea, mutta anna sen jäähtyä pellillä, jotta se kovettuu.
Irrottaaksesi pikkuleivät pelliltä, käännä pelli ylösalaisin, katso, että se on tasainen, ja pudota se keittiöpyyhkeelle n. 2 sentin korkeudesta. Nosta sitten pelti ylös varovasti ja poimi pikkuleivät pyyhkeeltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti