torstai 11. joulukuuta 2008

Ketuttaren joulukalenteri 11 - puolukkaisia pikkuleipiä

Puolukka-kanelipikkuleivät

100 g margariinia
2,5 dl sokeria
1 kpl kananmuna
6 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
1/4 tl suolaa
300 g puolukoita/karpaloita
1,5 dl kaurahiutaleita

sokeria sokerointiin

Sekoita keskenään kuivat aineet.
Vaahdota rasva sekä sokeri vaahdoksi.
Lisää muna hyvin vatkaten.
Lisää kuivat aineet ja puolukat, sekoita tasaiseksi.
Pyörittele taikiansta pallukan muotoisia pikkuleipiä, litistä hieman ja pyöräytä pikkuleivät sokerissa.
Paista 175 asteessa n.15-20 minuuttia.

Puolukka-appelsiinipikkuleivät

200 g sokeria
200 g fariinisokeria
100 g voita
2 muna
6 rkl appelsiinimehua
1 tl appelsiiniaromia
2 tl appelsiinin raastettua kuorta
7 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl leivinsoodaa
1/4 tl suolaa
200 g kuivattuja puolukoita (tai karpaloita)

Vatkaa sokerit ja voi vaahdoksi. Sekoita joukkoon munat ja appelsiinit. Sekoita kuivat aineet (paitsi marjat) ja sekoita ne sitten taikinaan. Kääntele puolukat joukkoon.
Nostele taikinasta lusikalla "kökköjä" leivinpaperilla päällystetyille pelleille. Jätä 5 senttiä väliä. Paista 10-12 minuttia 180 asteessa, kunnes reunat alkaa ruskettua.

Päivän vinkki
Älä käytä tuoreita marjoja pikkuleivissä, niistä irtoaa aivan liikaa mehua paistettaessa.
Kuivaa marjat miedolla lämmöllä uunissa. Laita keittiöpyyhe uuniritilän päälle ja marjat pyyhkeelle. Valitse pyyhe, joka saa tahriintua, koska et tule saamaan sitä puhtaaksi. Kääntele marjoja hellästi aina välillä. Marjojen kuivaaminen vie 4-12 tuntia, ja kuivatut marjat säilytetään ilmatiiviissä purkissa, kuivassa, viileässä ja pimeässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti