tiistai 16. joulukuuta 2008

Ketuttaren joulukalenteri 16 - mummin kanelisydämet

5 dl (300 g) vehnäjauhoja
1 dl sokeria
200 g voita
1 munankeltuainen
1 rkl vettä
1 munanvalkuainen
sokeria ja kanelia koristeluun

Sekoita jauhot ja sokeri ja hakkaa voi seokseen kunnes saat tasaisia muruja.
Sekoita keltuainen ja vesi taikinaan ja vaivaa kunnes saat joustavan taikinan.
Anna levätä jääkaapissa vähintään tunnin ajan.

Kauli taikina ohueksi (2-3 mm) ja ota siitä muotilla sydämiä. Voitele sydämet valkuaisella ja ripottele päälle sokeria ja kanelia.
Paista 175 asteessa 10-12 minuuttia.

Nämä pikkuleivät ovat parhaimmillaan pari päivää levättyään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti