keskiviikko 10. joulukuuta 2008

Ketuttaren joulukalenteri 10 - Appelsiinimantelipalat

murotaikina
4 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 kukkurainen tl vaniljasokeria
vajaa 1 dl sokeria (75g)
150-200 g voita
1/2 munaa

mantelitäyte:
100g mantelia
2 dl tomusokeria
1 munanvalkuainen
2 rkl hillottua appelsiininkuorta hienonnettuna
punaista karamelliväriä

kuorrutus
Vaaleanpunaista sokerikuorrutusta
hienonnettua pistaasimantelia

Uuni 225 asteeseen

Sekoita taikina ja anna sen levätä jääkaapissa.
Kuori ja jauha mantelit. Sekoita mantelit tomusokerin, munanvalkuaisen ja appelsiininkuoren kanssa. Värjää punaiseksi. Pyöritä sormenpaksuiseksi tangoksi. Voit jakaa mantelimassan kahteen osaan helpottaaksesi työtä.

Kaulitse murotaikina n. 10 sentin levyiseksi nauhaksi. (Voit jakaa tämänkin taikinan kahteen osaan)
Nosta mantelimassatanko (tangot) taikinalle ja kääri taikina massan ympärille. Pyöritä tangot leivinpaperille ja nosta leivinpellille.
Paista 225 asteessa 10-12 minuuttia. Anna jäähtyä.
Kuorruta sokerivesikuorrutuksella ja ripottele pistaasi (tai appelsiininkuorihake) päälle kun sokeri on vielä pehmeää.
Anna sokerin jähmettyä ja leikkaa n. sentin siivuiksi. Voit leikata siivut suoraan tai vinosti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti