sunnuntai 7. joulukuuta 2008

Ketuttaren joulukalenteri 7 - korppupikkuleivät

Brownie-biscotit

75 g voita
2 dl sokeria
2 munaa
1 tl vaniljaa
4 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaota
2 tl leivinjauhetta
100 g suklaata rouheena, hippuina, nappeina
2 rkl saksanpähkinärouhetta

voitelemiseen:
1 munankeltuainen
1 rkl vettä

uuni 190 asteeseen

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon munat yksi kerrallaan. Sekoita kuivat aineksen ensin keskenään ja sitten munavaahtoon. Kääntele joukkoon suklaa ja pähkinät.
Jaa taikina kahtia. Muotoile kahdeksi "limpuksi", n. 2-3 senttiä korkeaksi ja 5 cm leveäksi. Jätä väliä, koska taikina leviää uunissa. Voitele muna-vedellä.
Paista n. 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä n. 1/2 tuntia.
Leikkaa  2-3 cm viistoiksi. Nosta kantilleen leivinpellille ja laita uuniin vielä 10 minuutiksi, käännä ja paahda toinenkin reuna.
Jos haluat, voit sulattaa tummaa, vaaleaa ja valkoista suklaata ja raidoittaa biscotit.


Valkosuklaa-inkivääri-biscotit

Mantelibiscotit

Suklaa-pistaasi-biscotit

Päivän vinkki:
Leikkaa paistettu biscotti-halko suoralla, sahalaitaisella veitsellä.
Jätä kuivattaessa korppujen väliin runsaasti tilaa - ne ruskettuvat tasaisemmin niin.
Älä kuorruta biscotteja ennen säilytystä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti