maanantai 8. joulukuuta 2008

Ketuttaren joulukalenteri 8 - Saksalaiset pähkinäpikkuleivät

Ohuita, rapeita ja pähkinäisiä.

1/2 kiloa voita
2 1/2 dl sokeria
4 dl fariinisokeria
3 munaa
1 1/2 tl leivinsoodaa
4 dl pekaanipähkinöitä isohkoina paloina
1 1/2 l vehnäjauhoja

Sekoita voi ja sokerit, munat ja loput ainekset taikinaksi.
Jaa taikina neljään osaan, pyöritä tangoiksi, kääri muovikalvoon tai vahapaperiin ja anna seistä jääkaapissa yön yli.
Seuraavana päivänä ota jäähtyneet tangot jääkaapista ja leikkaa tangot ohuiksi siivuiksi jotka paistat 200 asteessa 8-10 minuuuttia.

Voit pakastaa taikinan myöhempää käyttöä varten.

Päivän vinkki:
Uusi leivinjauheet, sooda, mausteet ja pähkinät joululeivonnaisia varten.
Pähkinöissä on rasvaa joka härskiintyy ja härskit pähkinät maustavat koko pikkuleipäsatsin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti