tiistai 2. joulukuuta 2008

Ketuttaren joulukalenteri 2 - Chocolate Chip Cookies

Siis suklaahippupikkuleivät... Friendeissä Monica metsästi Phoeben isoäidin pikkuleipäreseptiä, kunnes Phoebe selitti, että resepti on ranskalaista alkuperää... "Nestlé Toll(h)ouse"

Siispä:
Nestlé Toll Housen suklaahippupikkuleipien (Chocolate Chip Cookies) ohje:

5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinsoodaa
1 tl suolaa
200 g voita
1 3/4 dl sokeria
1 3/4 dl fariinisokeria
1 tl vaniljaa
2 suurta munaa
5 dl suklaahippuja tai nappeja tai suklaarouhetta (360 g)
2 1/2 dl pähkinänpaloja (ei ihan rouhetta)

Uuni esilämmitetään 180 asteeseen
jauhot, sooda ja suola sekoitetaan. Voi ja sokerit vaahdotetaan, munat lisätään, yksi kerrallaan ja lopuksi lisätään jauhot, sekä suklaa ja pähkinät.
Nosta lusikalla leivinpaperille.
Paista noin 10 minuuttia, kunnes kullanruskeita. Anna jäähtyä.

Taikinan voi paistaa syvällä pellillä suklaahippu-neliöiksi.
Taikinan voi myös laittaa jääkaappiin tunniksi, leipoa tangoksi ja leikata pikkuleiviksi.
Suklaahiput ja pähkinät voi korvata melkein millä karkilla tahansa. Amerikkalaiset rakastaa laittaa sinne M&M-iä, ranskanpastilleja. Olisi ihan hyvää mariannerouheella tai kermakaramelleilla.

Jos vaihdat 1/2 dl jauhoja kaakaoon, saat suklaa-suklaahippupikkuleipiä.
Triplasuklaahippupikkuleivät tehdään korvaamalla pähkinät valkosuklaalla. Kvadruplasuklaahippupikkuleivät saadaan, kun suklaahiput on maitosuklaata, tummaa suklaata ja valkosuklaata.
Ja sitten kun kastat suklaapikkuleivät sulatettuun suklaaseen saat kvintuplasuklaahippupikkuleipiä :-D

Vinkkejä pikkuleipien leipomiseen: Puhetta pelleistä ;-)

Älä nosta pikkuleipätaikinaa kuumalle pellille. Peltien pitäisi olla mielellään kylmiä.

Älä työnnä peltiä uunin takaseinään kiinni.

Valitse pelti jonka reunat ovat mahdollisimman matalat. Syvät uunipellit eivät sovi pikkuleipien leipomiseen. (Mutta paremman puutteessa mikä tahansa kelpaa. Olen leiponut pikkuleipiä piirakkavuoassa ja syötyä ne tuli ;-))

Jos et käytä leivinpaperia tai silikoniliinaa, voitele ja jauhota leivinpellit. Varsinkin jos teet suklaahippupikkuleipiä. Suklaahiput palavat kiinni peltiin muuten.
Käytä kiinteää rasvaa, öljy palaa kiinni peltiin ja sitä sotkua on hirveää siivota. Jos taikinassa on paljon rasvaa, peltejä ei tarvitse voidella.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti