maanantai 5. tammikuuta 2009

Vegaanikuppikakut

Brooklyn vs Boston kermapiiraskakkuset

Yep. En tiedä, mistä tämä on moisen nimen ovat ansainneet...
Bostonin kermapiiras on sokerikakku halkaistuna, täytettynä vaniljakreemilla ja kuorrutettuna suklaalla.
Berliininmunkit ovat Bostonissa nimeltään "Bostonin kermamunkit".
Mutta mistä se "Brooklyn vs. Boston" tulee... Beats me.

Joka tapauksessa, tämä ohje on vegaani.

Tarvitset kakkusiin (muffineihin)
2 1/2 dl soijamaitoa
1 tl omenaviinietikkaa
3 dl jauhoja
2 rkl maissijauhoja (maizena)
3/4 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
1/4 tl suolaa (jos käytät margariinin sijasta öljyä, lisää suolan määrää)
1 1/4 dl vegaanimargariinia tai 1 dl kasviöljyä
2 dl sokeria
2 tl vanilja-aromia
1/4 tl manteliaromia, kinuskiaromia tai lisää vanilja-aromia

Vanilja-vegaani-kreemiä

1 1/4 dl soijamaitoa
1/2 tl agar agaria
4 tl arrowjuurta
170g silkkitofua (anna valua, jotta saat nestettä vähemmäksi)
1 dl hienoa sokeria
hyppysellinen suolaa
1 1/2 tl vanilja-aromia

Suklaaganache

3/4 dl soijamaitoa (tai vähemmän)
100 g tummaa vegaani-suklaata
2 rkl vaahterasiirappia

Tee muffinit:

Esilämmitä uuni 180 asteeseen. Sekoita soijamaito ja omenaviinietikka kulhossa ja anna saostua.
Siivilöi jauhot, maissitärkkelys, leivinjauhe, sooda ja suola toiseen kulhoon.
Sulata margariini. Sekoita kaikki ainekset sileäksi taikinaksi.
Täytä muffinivuoat 3/4 ja paista 20-22 minuuttia.

Tee vaniljakreemi:
Kaada 1 dl soijamaitoa pieneen kattilaan. Jätä 1/4 dl soijamaitoa mittamukiin.
Ripottele agar agar maitoon ja keitä välillä sekoittaen n. 4 minuuttia, kunnes agar agar on sulanut.
Sekoita arrowjuuri mittamukissa kylmään soijamaitoon ja kaada nauhana kuumaan maitoon koko ajan sekoittaen. Keitä kunnes seos tiivistyy kreemiksi.
Anna jäähtyä täysin.
Murusta tofu ja vatkaa kermamaiseksi sokerin, suolan ja soijamaitovanukkaan kanssa.
Mausta vaniljalla.
Anna seoksen asettua vähintään tunnin ajan jääkaapissa.

Tee suklaaganache:

Kiehauta soijamaito. Kaada kulhoon murustetun suklaan ja vaahterasiirapin päälle ja sekoita kunnes seos on tasaista ja suklaa täysin sulanut. Anna jäähtyä huoneenlämmössä.

Kokoa kakkuset:

Tee jokaiseen muffiniin kuoppa sormella. Painele sokerikakku varovasti reunoja vasten avartaaksesi kuoppaa.
Täytä muffinit vaniljakreemillä, käytä pursotinta helpottaaksesi työtä. Siisti pinnat veitsellä.
Levitä suklaaganachea kakkusille. Levitä ensin yksi kerros, puhdista palettiveitsi ja levitä toinen kerros ganachea.
Anna kovettua jääkaapissa.

Jos et halua tehdä vegaanikakkusia, tee mitä tahansa sokerikakkumuffineja, täytä vaniljakreemillä ja tee ganache kermasta ja tavallisesta suklaasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti