Kolmas päivä, atkinssilla laihtuu, kaksi kiloa olen kevyempi. Juon vettä, syön vitamiineja, kävelytän koiraa, siivoan ja huokailen. Pitäisi alkaa tehdä taas käsitöitä. Pitäisi kirjoittaa. Pitäisi. Häti-piti.

Vihaan amerikkalaisia kakkuohjeita, jotka alkavat "ota paketillinen suklaakakkumixiä". Tuo on varmaan todella hyvä resepti, mutta... Eiköhän tämä kelpaa.
Kahlua-suklaakakku
150 g tummaa suklaata paloina
200 g voita paloina
1 3/4 dl vahvaa kahvia (juomaa)
3/4 dl kahluaa tai muuta kahvilikööriä
2 suurta munaa
5 dl sokeria
1 tl vanilja-aromia
5 dl jauhoja
1/2 tl soodaa
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 1/4 dl hapankermaa (smetanaa, creme fraichea, kermarahkaa, maustamatonta jogurttia, tuorejuustoa...)
Kahlua-fudge-kuorrutus
150 g tummaa suklaata pieninä paloina
3/4 dl kermaa
2 rkl voita
2 rkl kahluaa tai muuta kahvilikööriä
Uuni 180 asteeseen. Voitele "reiällinen" kakkuvuoka, jauhota.
Sulata suklaa, voi ja kahvi vesihauteessa. Lämmitä vain niin että suklaa alkaa sulaa, ota pois lämmöltä. Hämmennä kunnes suklaa on sulanut ja sinulla on sileä sekoitus. Lisää joukkoon likööri ja anna jäähtyä.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon suklaaseos.
Sihtaa kuivat ainekset yhteen ja sekoita sitten taikinaan yhdessä hapankerman kanssa. Sekoita kunnes kaikki ainekset on sekaisin.
Kaada taikina vuokaan ja paista n. tunnin ajan. Anna jäähtyä 10 minuuttia ja kumoa.
Kuorrutus
Laita suklaamurut kulhoon. Sekoita kerma, voi ja likööri pienessä kattilassa ja kiehauta. Kaada kuuma neste suklaan päälle ja sekoita kunnes suklaa on sulanut ja kuorrutus on sileää. Anna jäähtyä hetki ja kuorruta kakku.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti