lauantai 10. tammikuuta 2009

Nopea, helppo ja kostea suklaakakku

"Food and Wine" keittokirjasta, "The art of pretentious eating for the bourgeoisie crowd" blokista

Ajatella, hän ei pidä kakuista!

3 3/4 dl jauhoja
3 1/4 dl sokeria
1 1/2 tl ruokasoodaa
1/4 tl suolaa
1 1/4 dl + 2 rkl kaakaota
125 g voita, sulatettu
2 munaa, kevyesti vatkattu
1 1/4 dl kiehuvaa vettä
2 1/2 dl jogurttia
1 tl vanilja-aromia

Vuoraa kaksi 20 sentin pyöreää vuokaa leivinpaperilla
Sekoita "kuivat aineet" kulhossa. Vatkaa joukkoon "kosteat aineet".
Kaada taikina kakkuvuokiin (älä täytä liikaa)
Paista n. 40 minuuttia 180 asteessa.
Ota uunista, anna jäähtyä n. 10 minuuttia ja kumoa.

Kuorruta suklaakuorrutuksella ja nosta kakut päällekäin.

Suklaakuorrutus
120 g tummaa suklaata
4 rkl voita

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Kaada kakulle. Levitä kuorrutus.

Jos haluat, koristele saksanpähkinämurskalla.

---

Luulen että kaipaan juuri nyt eniten ketsuppia... En kyllä söisi sitä lusikalla, joten luulen että kaipaan ruokia joiden kanssa syön ketsuppia. Varsinkin ranskalaiset perunat, pitkät, kullanruskeat, rapeat, sisältä pehmeät, keltaiset, höyryävän kuumat...
Täytetyt letut. Lihapiirakka. Pärämätsit.

Olen pudottanut viitisen kiloa. Ihanaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti