sunnuntai 18. tammikuuta 2009

Kinuskia, toffeeta, kolaa, fudgea, nekkua...

Siis olen ihan hulluna tähän aineeseen... ja ei todellakaan sovi atkinssin kanssa laihduttamiseen.

Ei se kakku (jonka eilen mainitsin, joululahjakirjasta) oikeastaan mikään kinuskikakku ole. Luulen, että alkuperäisen, englantilaisen kirjan mukaan kuorrutus on fudgea, siis pehmeä, kinuskimainen suklaakuorrutus. Hyvää se varmaan sittenkin on :-)

Tee ensin kuorrutus

225 g tummaa suklaata, paloina
55 g tummaa muskovadasokeria (tai fariinisokeria)
225 g voita, kuutioina
5 rkl tiivistettyä maitoa (voit korvata kermalla)
1/2 tl vanilja-aromia

Laita kaikki ainekset paksupohjaiseen kattilaan ja liikuttele kunnes suklaa ja voi ovat sulaneet ja kuorrutus on tasaista. Anna jäähtyä noin tunnin ajan jääkaapissa.

Kakku tehdään siihen kummaan ulkomaiseen tapaan, kahdessa vuoassa.Vuokien pohjalle leikataan leivinpaperista pyörylä, helpottamaan kakun irtoamista vuoasta.
Uuni laitetaan 180 asteeseen.

175 voita
175 g raakasokeria
3 munaa, vispattuna
3 rkl tummaa siirappia
40 g jauhettuja manteleita
175 g vehnäjauhoja
1 mm suolaa
40 g kaakaojauhetta

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksi kerrallaan, siirappi ja mantelijauho. Sekoita jauhot, kaakao ja suola toisessa kulhossa ja käännä sitten taikinaan. Jos taikina tuntuu liian paksulta, lisää vähän maitoa.
Jaa taikina vuokiin ja paista noin 1/2 tuntia (tai paista kakku yhdessä vuoassa)
Kumoa kakut ja anna niiden jäähtyä. Laita puolet kuorrutuksesta kakkupohjien väliin ja kuorruta lopulla kakku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti