torstai 8. tammikuuta 2009

Toffeeta

Amerikassa vietetään "englantilaisen toffeen päivää".  Tip Junkie jakaa isoäitinsä toffee-reseptin kuvasarjan kera.

220 g voita
4 dl sokeria
3 rkl vettä
1 tl vanilja-aromia

1-2 dl pähkinöitä jos haluat pähkinätoffeeta

2-4 dl suklaahippuja (muruja, paloja, murskaa...) jos haluat

Vuoraa matala vuoka alumiinifoliolla.
Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa ja lisää 3 dl sokeria ja vesi, sekoita hyvin.
Keitä kunnes massa saavuttaa 150 astetta sokerilämpömittarissa. Viimeiset 10 astetta nousevat nopeasti, joten pidä massaa silmällä.
Ota kattila levyltä ja sekoita joukkoon makuaineet ja pähkinät.
Kaada massa vuokaan ja anna jäähtyä hetki.
Ripottele suklaamurut päälle, jotta ne sulavat toffeen lämmöstä. Kun suklaa on sulanut, levitä se varovasti tasaiseksi.
Anna jäähtyä kovaksi jääkaapissa.
Kumoa vuoasta, kuori folio ja jaa paloiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti