torstai 29. tammikuuta 2009

Huh, hah, hei ja viskiä pullo...

eli "kummallisia yhdistelmiä osa kukaties
pekoni-viski-suklaaruudut aka "laillinen pahe"

tarvitset
250 g pekonia
240 g voita
300 g tummaa suklaata
2 1/2 dl sokeria
1 1/4 dl fariinisokeria
5 suurta munaa
mustapippuria
1/2 dl hyvää kaakaojauhetta
1/2 tl suolaa, mielellään savustettua, jos löydät
3 3/4 dl jauhoja
1 dl pekaanipähkinämurskaa
viskiä

Esilämmitä uuni 180 asteeseen

Paista pekoni rapeaksi, anna rasvan valua pois, kuivaa siivut ja murenna pekoni pieniksi muruiksi.

Peitä pekaanipähkinät juuri ja juuri viskillä. Kun puolet viskistä on imeytynyt pähkinöihin, nosta pähkinät viskistä reikäkauhalla, levitä leivinpellille ja paahda uunissa hetki. Kun pähkinät ovat kuivuneet, kaada loppu viski niiden päälle ja anna pähkinöiden paahtua.

Sulata voi ja suklaa vesihauteessa. Anna jäähtyä. Lisää sokerit, maustemitta mustapippuria, suola, munat ja ruokalusikallinen viskiä ja sekoita hyvin. Lisää kaakaojauhe ja sekoita. Lisää jauhot kolmessa osassa ja sekoita huolellisesti. Sekoita joukkoon pekonin murut ja viskipekaanit.

Voitele uunipannu pekoninrasvalla ja kaada suklaaruututaikina pellille. Paista 20-25 minuuttia. Keskustan pitäisi olla vielä vähän tahmeaa. Anna jäähtyä ja leikkaa neliöiksi.

Jos nyt välttämättä haluat,
Bourbon-juustokuorrutus

100 g voita
225 g tuorejuustoa
1 l tomusokeria
5 rkl viskiä

Vatkaa voi ja juusto vaahdoksi. Lisää tomusokeri ja viski. Vatkaa sileäksi.

Sopisi hyvin myös suklaakakulle tai banaanikakulle.
Muuten voit hyvin kuorruttaa ruudut tavallisella suklaakuorrutuksellasi, tai jättää kuorrutuksen pois kokonaan. Appelsiinikin sopii hyvin, esimerkiksi ambrosiakakun kuorrutus.

Minä en erityisesti pidä viskistä, en pidä alkoholista yleensäkään, mutta pekoni-suklaaruudut kuulostaa hyvältä. Letut vaahterasiirapin ja pekonin kera ovat ihania, samoin paahtoleipä marmeladin ja pekonin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti