perjantai 30. tammikuuta 2009

Melissan "suklainen kuolema" trifle

Melissan "suklainen kuolema" trifle

Tarvitset pannullisen hyvin suklaisia suklaaruutuja - lisää kaakaota ja pilkottua suklaata taikinaan.
kahvikupillisen vahvaa, hyvää kahvia - kahviliköörikin kelpaa
litran suklaavaahtoa
litran vispattua kermaa
6-7 daim-patukkaa, murskattuna

Kostuta suklaaruutulevy kevyesti kahvilla ja leikkaa levy suupalan kokoisiksi kuutioiksi.
Ala koota trifleä: puolet suklaakuutioista, puolet suklaavaahdosta, puolet kermasta, puolet daimista, loput kakusta, loput suklaavaahdosta, loput kermasta ja koristele lopuilla daim-muruista.

Helppo ja hyvä suklainen jälkiruoka.

Muuten, käy Melissan kotisivulla. Siellä on kuva tästä herkusta, ja luin juuri eilen erään onnettoman blokkaajan "motkotusta" siitä, kuinka ajattelemattomat, itsekkäät tai molempia ihmiset varastavat hänen aineistoaan, reseptejä, kuvia ja muuta, ja julkaisevat omilla sivuillaan, saavat kaikki käynnit ja siitä seuraavat tulot ja maineen... että Melissa ansaitsee toki kaikki käynnit... toisaalta kyllä luin viikko sitten, kuinka eräs onneton nainen valitti kuinka hänellä käy niin paljon vierailijoita, ettei hänellä ole varaa ylläpitää sivustoaan... luulen kuitenkin, että hänen vierailijansa varastavat hänen tilaansa nostamalla kuvat hänen sivustoltaan suoraan omille sivuilleen ja blokeilleen... En ole kuullut että pelkät vierailut maksaisivat, mutta... en tiedä kovin paljon kuinka internet toimii.

---

"toffee-brownie-trifle" tehdään kuulemma kerrostamalla brownies - tai suklaaruutukuutioita - cheesecake-vanukasta, kermaa ja toffee-hippuja (voit hyvin pilkkoa esim. dumlea pieniksi).
Minä olisin valinnut vaalean kakun toffeen seuraksi, ja kinuskivanukasta.

Cheesecake-vanukas

tarvitset yhtä paljon (grammoina) seuraavia aineksia: tuorejuustoa, kermarahkaa ja fariinisokeria, sekä vaniljaa maun mukaan.
Vispaa kaikki ainekset yhteen sileäksi vaahdoksi ja anna asettua jääkaapissa. Tarjoile grahamkeksien ja marjojen kera.

Jos haluat tehdä minttusuklaatrifleä, korvaa toffee tai daim mariannemurskalla ja tee minttusuklaaneliöitä sekoittamalla mariannemurskaa taikinaan - tai maustamalla se minttu-aromilla. Kermankin voi maustaa mintulla. Suklaaneliölevyn voi kostuttaa minttuliköörillä tai vahvalla minttuteellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti