tiistai 20. tammikuuta 2009

Hispanjalaista sitruunapiirakkaa

Kun tässä nyt tuli mainittua sitruunat, niin tässä on
"hispanjalainen" sitruunapiirakka

tarvitset
1 dl sulatettua voita
5 dl keksinmuruja
3 munaa
2 1/2 dl tiivistettyä maitoa
1 dl sitruunamehua

Sekoita voi ja murut taikinaksi, jonka painelet piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Vatkaa munankeltuaiset, maitotiiviste ja sitruunamehu.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja sekoita keltuaisseos ja valkuaisvaahto.
Kaada seos piirakankuoreen ja paista, 180 astetta, 10-15 minuuttia.

Olen maininnut tämän tiivistemaidon aikaisemminkin ja esittänyt kuinka se korvataan. Tässä vielä yksi vaihtoehto:

Vatkaa mikserissä tai sauvavatkaimella 2 1/2 dl maitojauhetta, 1 dl kiehuvaa vettä, 2 dl sokeria ja 3 rkl voita, kunnes saat paksun, sileän pirtelön. Saat sopivasti "maitotiivistettä" tätä reseptiä varten.
Voit tietenkin korvata tiivistetyn maidon ottamalla 2 dl kermaa, 2 dl sokeria ja 3 rkl voita ja sekoittamalla se taikinaan ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti