tiistai 27. tammikuuta 2009

Amish-namia

Aviomieheni on kinunnut Amish Sugar Cookies siitä lähtien kun kuuli Pennsylvanian cookie-kamppailusta. Suklaahippupikkuleivät ovat Pennsylvanian osavaltion virallinen pikkuleipä, mutta amish-väki oli eri mieltä ja vaati, että Amish Sugar Cookies valitaan "modernin" suklaahippuleivän tilalle - sokerileipiä kun on leivottu jo 1600-luvulta lähtien Pennsylvaniassa...

Tarvitset

2 1/2 dl öljyä
4 dl sokeria
2 suurta munaa
1 tl ruokasoodaa
2 1/2 dl piimää, kirnupiimää tai hapanta kermaa
9 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 tl vaniljaa

Sekoita sooda piimään.
Vatkaa öljy, sokeri ja munat vaahdoksi.
Sihtaa jauhot, leivinjauhe, suola ja vanilja yhteen.
Lisää soodapiimä ja jauhot vuorotellen munavaahtoon tasaiseksi taikinaksi.
Peitä kulho muovikalvolla ja anna taikinan seistä jääkaapissa yön yli.
Nosta taikinasta ruokalusikallisia paperoiduille pelleille. Paista 200 asteessa 8-10 minuuttia. Anna jäähtyä.

Amish-sokerileipiä ei tavallisesti kuorruteta, mutta amerikkalaiset pitävät kuorrutuksesta...

Kuorrutus:

3/4 dl voita, sulatettuna
5 dl tomusokeria
1 tl vaniljaa
2-3 rkl kermaa

Vatkaa kaikki ainekset yhteen. Kuorruta jäähtyneet pikkuleivät.


Amish karamellipiirakka

kaksi piirakanpohjaa

7 1/2 dl fariinisokeria
7 1/2 dl vettä
2 rkl voita
2 1/2 dl jauhoja
7 1/2 dl maitoa
6 munankeltuaista

Kiehauta fariinisokeri, vesi ja voi ja keitä seosta pari minuuttia. Vatkaa munat, maito ja jauhot suurukseksi, jonka sekoitat hitaasti kiehuvaan siirappiin. Anna jäähtyä hieman ja täytä piirakkakuoret.

Tee munanvalkuaisista marenki 1 dl sokerin kera ja peitä täyte. Paista n. 15 minuuttia 200 asteessa, kunnes marenki on ruskettunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti