Tämä on amerikkalainen resepti - se selittää kirnupiimän ja taikinan valmistustavan.
2,5 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl muskottia
1/2 tl neilikkaa
2 tl kanelia
7,5 dl jauhoja
2,5 dl piimää
3 munaa
1 rkl hunajaa
1,5 dl sulatettua voita
Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Voitele uunipelti tai muffinssipelti.
Sekoita sokeri, leivinjauhe, sooda, mausteet ja jauho.
Sekoita piimä, munat, hunaja ja sulatettu voi toisessa kulhossa, ja lisää sitten kuiviin aineisiin.
Sekoita.
Lusikoi taikina pellille donitsin muotoisiksi renkaiksi.
Paista noin 12 minuuttia, kunnes kullanruskeita.
Voit myös käyttää 2,5 dl maitoa piimän sijaan ja korvata soodan leivinjauheella.
Käsittele munkit kuten tavallisesti, pyörittämällä ne sokerissa, sokerin ja kanelin sekoituksessa tai kuorruta ne sokerikuorrutuksella.
(2,5 dl vettä ja 7,5 dl tomusokeria riittää tähän satsiin, kuulemma...)
Terhin Mummun herkkumunkit
Marien Munkkirinkilät ja berliininmunkit
Pikamunkit
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti