torstai 6. syyskuuta 2007

Kummallisia yhdistelmiä

Olen selailemassa ruokablogeja - englanniksi tällä kertaa - ja törmäsin tällaiseen artikkeliin
"Bay Area chefs take a crack at slow-cooked eggs" elikkä "Kuinka keität munaa yli tunnin niin että valkuainen on vielä valuvaa"Siellä oli kuviakin, mm tämä, jossa keitetty viiriäisen muna tarjoillaan kaviaarin ja seetrisavun kanssa. Savu on lasiastiassa ja vapautuu, kun lusikan nostaa... Tämä on näitä "uusia ravintolahullutksia" maailmalta...

Oli siellä kiintoisaakin tietoa, kuten resepti siitä kuinka voi saada jänskän keitetyn munan salaattiinsa "tempuroimalla" sen. Siis muna keitetään pehmeäksi, kuoritaan, kastetaan tempurataikinaan ja friteerataan. Tulee krutongit samalla :-)

Tempurataikina onkin yksi maailman yksinkertaisimpia juttuja: senkuin vain sekoitat yhtä paljon vettä ja jauhoja. Siinä se.
Käytä sihivettä jos haluat lisää rapeutta taikinaa, jääkylmä vesi toimii samalla tavalla.
Jos haluat, voit lisätä taikinaan kananmunan, se saa taikinan pysymään paremmin kuorrutettavien aineiden päällä.
Ja tietysti voit maustaa taikinan suolalla ja pippurilla, jos haluat. Tai ihan millä tahansa muulla aineella.
Tässä kalifornialaisessa munajutussa ei käytetty taikinaa ollenkaan, vaan munan omaa kosteutta, ja muna kieriteltiin maustetuissa jauhoissa ennen friteerausta.

Jatkaessani matkaa löysin Slashfood blokin ja sieltä löytyi tämä kummajainen: Ihan tosi! Makkara tikussa kasteltuna paksuun lettutaikinaan, paistettu (tai friteerattu - todennäköisesti friteerattu, kun amerikkalaisista on kyse) JA LETTUTAIKINASSA ON SUKLAAHIPPUJA...
 Tässä kuva heidän kolmesta makuvaihtoehdostaan: 
lettutaikina suklaalla, ilman tai mustikoilla.

Jaan S.Krausen mielipiteen... YÖK, EN SYÖ!!!

Ensimmäisenä tuli kyllä mieleen, että rakastan pekonipannukakkuja siirapilla, enkä irvistäisi molellekaan (suklaakastike lihalle), ja monet rakastavat tätä keksintöä, mutta... YÖK, EN SYÖ!!!

Kun selasin blokia eteenpäin, löytyi TÄMÄ kammojainen!  Jaa, että mitäkö sörsseliä tuo on? Mustikat näyttävät hyviltä, mutta... mitä tuo punainen on? Jauhelihaa!
Kyllä vain, bloki antaa ohjeita kuinka valmistaa marjapurilaisia.

Siis... omenasose ja erilaiset hyytelöt lihan kanssa, puolukkahillo ja luumut färssissä, nami nami, havaijinpossua ja ananaspurilaiset, ananas ja banaani pizzazza kinkun kanssa, aivan mainiota, mutta... mustikkahampurilaiset?


Joo - olen hyvin ennakkoluuloinen. Enkä edes ajattele julkaista osoitetta sinne ravintolablogiin missä arvosteltiin hyönteisravintola ja näytettiin kuvia aterioista...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti