perjantai 21. syyskuuta 2007

Quindim

Tuli tästä se shaker-sitruunapiirakka mieleen... ja munapiirakka... :-)

Tämä on Brasilialaista kookosvanukasta ja tosi namia :-)

Tarvitset
2,5 dl sokeria
2,5 dl kookoshiutaleita tai tuoretta kookosta
1 rkl voita
5 munankeltuaista
1 munanvalkuainen kovaksi vaahdoksi vatkattuna

Laita uuni lämpiämään 180°C.
Sekoita sokeri, voi ja kookoshiutaleet. Vatkaa sähkövatkaimella kun lisäät keltuaiset yksi kerrallaan. Kääntele munanvalkuainen taikinaan.
Kaada seos voideltuihin muffinssivuokiin. (Voit käyttää laseja, kahvikuppeja, runebergintorttuvuokia tms.)
Laita vuoat syvälle uunipellille ja täytä kiehuvalla vedellä noin 2-3 cm täydeltä. Vuokien ei pitäisi alkaa kellua.
Voit myös paistaa vanukkaan piirakkavuoassa.
Paista noin puoli tuntia tai kunnes asettuu. Pinta ruskettuu kevyesti ja pinnalla kelluvien kookoshiutaleiden pitäisi alkaa paahtua.
Kumoa vanukkaat vuoista tarjolle. Tarjoile kylmänä.

MAKEA MUNAPIIRAKKA

taikina
125 g voita
1/2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 munankeltuainen
2-3 rkl vettä

Sekoita sokeri ja vehnäjauhot, nypi voi jauhoihin, lisää munankeltuainen ja vettä sen verran että saat taikinan. Laita jääkaappiin asettumaan pariksi tunniksi.

Kauli taikina pyöreksi levyksi ja vuoraa sillä piirakkavuoka. Esipaista ilman täytettä n. 10 minuuttia 225 asteessa.

Täyte
3 munaa
2 tl vaniljaa
3 rkl sokeria
3 dl maitoa
1/2 tl muskottipähkinää
1/2 dl kookoshiutaleita

Vatkaa munat, maito ja sokeri, lisää muskotti ja kookoshiutaleet. (Voit myös sirotella muskotin viimeisenä kun olet täyttänyt piirakan)

Kaada kuorelle ja paista 180 asteessa n. 40 minuuttia, kunnes täyte hyytyy.

Tämä on aika erikoista eikä ole kaikkien mieleen. Minä rakastan sitä :-)
Tässä kuva: "Grandmas egg custard pie"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti