tiistai 18. syyskuuta 2007

Shaker Lemon Pie - Shakerien sitruunapiirakka

piirakkataikina:
5 dl jauhoja
1 tl suolaa
200 g voita tai margariinia, kuutioina
1/2-1 dl jäistä vettä

Sekoita suola jauhoihin ja sitten lisää voikuutiot. Hakkaa voi jauhoihin. Käsittele taikinaa niin vähän kuin mahdollista, joten jos et halua tosiaan hakata taikinaa kahdella leikkuuveitsellä, voit murentaa voin jauhoihin kevyesti sormenpäillä. Voista ja jauhoista pitäisi tulla muruja.
Ripsuttele vesi jauhomuruihin ruokalusikallinen kerrallaan ja sekoita nopeasti, kunnes sinulla on taikinaa. Toimi nopeasti, että taikina pysyy lehtevänä.
Pyöräytä taikina palloksi ja anna levätä jääkaapissa vähintään tunnin ajan.

täyte:
2 isoa sitruunaa
5 dl sokeria
4 hyvin vatkattua munaa

Pese sitruunat. Leikkaa sitruunat niin ohuiksi siivuiksi kuin pystyt, kuorineen päivineen. Poista siemenet.
Sekoita sokeriin ja anna seistä vähintään 2 tuntia.
Sekoita vaahdotetut munat sitruunasokeriin.

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
Erota taikinasta noin 1/3 kanneksi.
Kauli molemmat osat pyöreiksi levyiksi ja vuoraa isommalla piirakkavuoka.
Kaada täyte piirakankuoreen, asettele sitruunanviipaleet somasti ja tasaisesti.
Peitä taikinakannen alle. Leikkaa kanteen muutama viilto että höyry pääsee ulos.

Voit voidella piirakan kermalla tai vatkatulla munalla, mutta tämä on ulkonäkökysymys. Minä pidän voitelemattomista piirakoista.

Paista 15 minuuttia 200 asteessa ja sitten 20 minuuttia 180 asteessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti