maanantai 10. syyskuuta 2007

Punaisen Kissan keksikermakakku

Punainen Kissa on ravintola New Yorkissa ja siellä tarjoillaan tällaista suklaakeksikakkua...
Tässä toinen kuva kakusta...

Kakkupohjana on suklaa-espressokakku, se on täytetty mascarpone-suklaakeksi-sekoituksella, päällystetty suklaavoikuorrutuksella ja koristeltu murskatuilla kekseillä.

Suklaa-espresso-kakku

2 1/2 dl kuumaa kahvia
2 1/2 dl kaakaojauhetta - käytä hyvänlaatuista, hollantilaista kaakaota.
2 1/2 dl vettä
7 1/2 dl jauhoja
2 tl ruokasoodaa
3/4 tl suolaa
1/2 tl leivinjauhetta
200 g voita huoneenlämpöisenä
6 dl sokeria
4 suurta munaa
2 tl vanillaesanssia (tai vaniljasokeria jossa oikeaa vaniljaa)

Siis todella iso kakku...

Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen. Voitele ja jauhota kaksi täytekakkuvuokaa.
Sekoita kaakao kahviin ja vatkaa kunnes kaikki kaakao on sekoittunut. Lisää kylmä vesi.
Siivilöi jauho, sooda, suola ja leivinjauhe (ja vanilja, jos käytät vaniljasokeria). Laita syrjään hetkeksi.
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten (ja vaniljaesanssi, jos käytät sitä.)
Lisää kuivat aineet yhdessä kaakaokahvin kanssa kunnes taikina on hyvin sekaisin.
Kaada taikina tasaisesti vuokiin ja paista kunnes kypsiä, noin 45 minuuttia.
Anna jäähtyä 10 minuuttia ja kumoa sitten ritilälle jäähtymään lopullisesti.

Mascarponetäyte

2 1/2 dl mascarponejuustoa
1 1/4 dl vispikermaa
6 rkl sokeria
5 dl murskattuja suklaakeksejä

Vatkaa kerma, juusto ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Käännä keksinpalat vaahtoon varovasti.

Suklaa-voivaahto

120 g tummaa suklaata
350 g voita
2 rkl hyvää kaakaojauhetta
2 1/2 dl tomusokeria
1 tl vaniljaesanssia tai vaniljasokeria
24 suklaakeksiä murskattuna paloiksi

Sulata suklaa. Vatkaa voi, kaakao ja tomusokeri pehmeäksi vaahdoksi. Lisää vanilja ja suklaa. Sekoita hyvin.

Kokoa kakku:
Tasoita kakut. Laita toinen kakuista tarjoilulautaselle, tasoitettu puoli ylöspäin. Levitä kaikki juustotäyte kakun päälle. Laita toinen kakuista tasoitettu puoli alaspäin juustotäytteen päälle.
Levitä suklaavoikuorrutus kakun päälle ja sivuille.
Paina suklaakeksimurske kakun reunoille käsilläsi.

Amerikassa saa melkein mustia suklaakeksejä. On oreot (vähän kuin meidän domino-keksit, paitsi tummempia ja kuivempia - eivät minusta maistu yhtä hyviltä, vaikka dominot maistuivatkin ennen paremmilta) ja sitten vähän samaa keksityyppiä "Nabisco Famous Chocolate Wafers". Nämä suklaavohvelit eivät ole vohveleleita niinkuin meillä vohvelit ymmärretään, vaan enemmänkin kuin kissankieliä - ohuita, rapeita keksejä. Minun tietääkseni nämä keksit tehdään samasta taikinasta kuin oreotkin, mutta sanovat, että nämä "kuuluisat suklaavohvelit" ovat suklaisempia kuin oreot. Käytä vapaasti dominoita tähän reseptiin. Eikä tarvitse edes kaapia täytettä pois ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti