sunnuntai 27. heinäkuuta 2008

Valkea sacherkakku

Valkea sacherkakku

100 g voita
60 g tomusokeria
6 suurta munaa
100 g valkeaa suklaata
hippusellinen suolaa
100 g sokeria
100 g jauhoja

Täyte
aprikoosimarmeladia

Kuorrutus
2 1/2 dl sokeria
200 g valkosuklaata


Tee kakku:

Esilämmitä uuni 200 asteeseen. Voitele vuoka ja vuoraa vuoan pohja leivinpaperiympyrällä.
Vatkaa voi vaahdoksi, lisää tomusokeri ja vatkaa vielä pari minuuttia.
Lisää munankeltuaiset kaksi kerrallaan, vatkaten keltuaiset hyvin vaahtoon. Kaavi nuolijalla kaikki voi ja muna kulhoon ja sekoita vielä kunnes kaikki on hyvin sekaisin. Lisää sulatettu suklaa ja sekoita.
Vatkaa munanvalkuaiset vaahdoksi suolahippusen kera. Kun valkuaiset ovat pehmeää vaahtoa, ala lisätä hienoa sokeria, 2 rkl kerrallaan. Käännä puolet valkuaisvaahdosta keltuaisvoivaahtoon, siivilöi jauhot taikinaan ja kääntele lopun valkuaisvaahdon kera.
Kaada taikina vuokaan, tasoita pinta ja paista 40-45 minuuttia - kunnes kakkuun pistetty tikku tulee ulos puhtaana.
Anna jäähtyä. Irrota kakku veitsellä vuoan reunoista ja kumoa kakku.

Täyte:

Tee sokerisiirappia - yhtä paljon sokeria ja vettä, keitä, kunnes sokeri on sulanut. Mausta 2 rkl rommia.
Ota aprikoosimarmeladi ja laita se kattilaan. Lisää ruokalusikallinen sokerisiirappi ja kiehauta. Lisää vielä ruokalusikallinen rommia. Siivilöi marmeladi.

Jaa kakku kolmeen osaan sahalaitaisella veitsellä.
Kostuta penslaamalla sokerisiirapilla ja levitä 1/3 aprikoosimarmeladista alimmalle levylle. Laita keskimmäinen levy sen päälle ja toista penslaus ja aprikoosi. Laita "kansi" päälle, penslaa sokerisiirapilla ja lopulla aprikoosimarmeladilla. Penslaa päällinen ja reunat.
Anna kuivua sen aikaa kun sulatat suklaan päällykseen.

Kuorrutus:

Kiehauta sokeri ja 1 1/4 dl vettä ja keitä paksuksi siirapiksi. Lisää murskattu valkosuklaa ja hämmennä kunnes suklaa on sulanut. Keitä kunnes kylmään veteen pudotettu pisara muodostaa rihman sormien välissä. Jäähdytä hämmentäen.
Kuorruta kakku. Valuta kuorrutus nauhana kakun yli laidalta laidalle. Käytä sileää veistä tai pientä palettiveistä ja täytä "kolot" kuorrutuksesta. Valuta viimeisenä kierros kakun päälle reunoja myötäillen.
Anna jähmettyä tunnin ajan.
Nosta kakku tarjoilulautaselle.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti