tiistai 1. heinäkuuta 2008

Munavohvelit

Äidillä oli kirja "munasta mitä vain". Sellainen pikkuinen taskukirja. Siinä oli "Taalainmaan munavohvelit", ja siitä tuli maailman parhaat vohvelit... Sitä reseptiä tehtiin niin usein, että sivu irtosi kirjasta ja katosi.

Hyvät munavohvelit

4 dl vehnäjauhoa
½ tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
5 dl maitoa
2 munaa
100 g sulatettua voita (tai 1 dl juoksevaa margariinia)

sulata voi ja anna sen jäähtyä hiukan. Sekoita vehnäjauho, suola, leivinjauhe ja puolet maidosta tasaiseksi taikinaksi. Lisää loput maidosta, munat ja sulatettu, jäähtynyt voi.
Paista vohveliraudalla, voitele ennen ensimmäistä vohvelia, mutta sen jälkeen ei tarvitse.

munavohvelit

4 dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhetta
5 munaa
5 dl maitoa
100 g sulatettua margariinia tai voita
1½ mm suolaa

Ota esille kolme kulhoa:
Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola ensimmäisessä kulhossa,
Vatkaa munankeltuaiset ja maito toisessa kulhossa
ja vatkaa munanvalkuaiset vaahdoksi kolmannessa kulhossa.
Sekoita keltuaismaito jauhoihin ja sekoita tasaiseksi. Lisää sulatettu margariini taikinaa ja sitten kääntele munavaahto varovasti taikinaa.
Paista vohveliraudalla ja tarjoile kermavaahdon ja hillon kanssa.

Iso-mummin munavohvelit

4 munaa
5 dl kermaa tai maitoa
4-5 rkl voita
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta.

Sekoita jauhot ja leivinjauhe kulhossa. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Sulata voi ja vatkaa voi, maito tai kerma, keltuaiset ja jauhosekoitus taikinaksi. Kääntele valkuaiset taikinaan.
Anna taikinan seistä hetki ennen paistamista, mielellään vaikka seuraavaan päivään.
Paista ja nauti.

Pirkan munavohvelit

4 dl     vehnäjauhoja
1/2 tl     suolaa
1 tl     leivinjauhetta
3 dl     vähälaktoosista maitoa
2 dl     vettä
2     munaa
100 g     sulatettua margariinia
   
Sekoita suola ja leivinjauhe vehnäjauhoihin ja vatkaa seos maitoon tasaiseksi taikinaksi. Lisää loput vedestä ja munat ja vatkaa sekaisin. Sulata margariini ja anna jäähtyä. Kuumenna vohvelirauta laitteen ohjeen mukaan ja voitele se sulalla rasvalla ohuesti. Kaada loppu rasva taikinaan, jolloin rautaa ei tarvitse rasvata paiston aikana. Annostele taikinaa 3/4 - 1 dl kuumalla raudalle ja sulje kansi. Kun vohveli on kunnolla värittynyt, on se myös kypsä. Tarjoa vohvelit vastapaistettuna suoraan pannulta suolaisen salaatin kanssa tai hillon ja kermavaahdon kera jälkiruoaksi.

Mimmin keittiöstä löytyi tämä makunautinto...

Munavohvelit   ( n. 10 kpl)

4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
(2 rkl sokeria)
5 dl maitoa
2 kananmunaa
n 50 g sulaa rasvaa

-> kaikki ainekset sekoitetaan tasaiseksi taikinaksi ja paistetaan vohvelipannulla vohveleiksi

Mutta ei noista mikään kuulosta ihan siltä oikealta :-(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti