perjantai 4. heinäkuuta 2008

Sitruuna-herkkuvanukas

Herkkuvanukas - "delicious pudding" - on Australialainen nopea uunissa tehtävä vanukas. Siinä on pinnalla kakkumainen kerros ja pohjalla paahtovanukasta muistuttava "vaniljakastike". Se on hyvä, vanhanaikainen anglikaaninen resepti ja maistuu parhaimmalta vastavalmistettuna löysän kermavaahdon kera.

60 g voita
200 g sokeria
3 munaa
1 rkl sitruunankuorta
1 dl sitruunamehua
2 1/2 dl maitoa
60 g jauhoja

Vatkaa voi, sokeri ja sitruunankuori vaahdoksi. Sekoita joukkoon keltuaiset, jauho, sitruunamehu ja maito - tässä järjestyksessä.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja kääntele varovasti taikinaan.
Kaada voideltuihin annosvuokiin (voit käyttää uuninkestäviä puurokulhoja tai teemukeja. Tai tehdä yhdessä uunivuoassa.)
Laita syvälle pellille ja uuniin, kaada sitten pellille 1/3 kiehuvaa vettä.
Paista 200 asteessa n. 45 minuuttia. Pinnan pitäisi olla ruskea ja pinnan alla munamaidon pitäisi olla hyytynyt.
Jos haluat hienostella, voit siivilöidä tomusokeria vanukkaan pinnalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti