torstai 3. heinäkuuta 2008

Ylellinen sitruunapistokakku

Pistokakku on saanut nimensä siitä, että kakkuun pistellään reikiä, joihin hyytelön annetaan valua. Kun kakusta leikkaa palasia, hyytelöraidat näkyy hienosti - siksi käytetään mahdollisimman vaaleaa kakkua ja värillistä hyytelöä.

tarvitset
valkoisen täytekakkupohjan
8 annosta sitruunahyytelöä
4 annosta sitruunavanukasta
3 dl kermaa

Laita kaksi kakkupohjaa kakkuvuokiin. Pistele kakkuihin reikiä tasaisin välimatkoin haarukalla.
Tee sitruunahyytelö. Kaada hyytelö kakkupohjien päälle niin että se valuu reikiin. Laita jääkaappiin jähmettymään.
Tee sitruunavanukas. Anna jäähtyä. Vatkaa kerma. Sekoita vanukas kermaan.
Irrota kakut kakkuvuoista. Levitä 1/3 kermasta toisen kakkulevyn päälle, nosta toinen sen päälle ja kuorruta lopulla kermalla.
Koristele sitruunansiivuilla tai sitruunankuoriraasteella.

Valkoinen kakku: käytä esim. valkean samettikakun ohjetta

sitruunahyytelö

2 rkl gelatiinijauhetta tai 8 lehteä/liuskaa gelatiinia
2 1/2 dl sokeria
6 dl vettä
2 tl raastettua sitruunankuorta
2 dl sitruunamehua
Vähän keltaista karamelliväriä

Laita gelatiini turpoamaan kylmään veteen.
Sekoita sokeri, vesi ja sitruunankuori ja keitä kunnes sokeri on sulanut.
Liuota gelatiini sitruunaveteen.
Lisää sitruunamehu.

Sitruunavanukas

2 dl turkkilaista jogurttia
1 sitruuna – kuori ja mehu
1 lime – kuori ja mehu
2 munanvalkuaista
3 munankeltuaista
3 rkl sokeria
4 liivatelehteä
2 tl hunajaa

Vatkaa sokeria ja munankeltuaisia n. 15 min.
Laita liivatelehdet veteen likoamaan. Purista liivatteista vesi pois ja sulata liivate vesihauteessa tai varovaisesti mikrossa.
Sekoita liivate sokeri-munavaahdon kanssa sekä lisää sen jälkeen raastettu sitruunan kuori, mehu, jogurtti ja hunaja.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele ne varovaisesti jogurttiseokseen.Kaada seos isoon kulhoon tai neljään pikkuvuokaan. Anna jäähtyä vähintään tunnin ajan.
Koristele esimerkiksi raastetulla sitruunankuorella tai marjoilla.

Voit myös tehdä kahvikakun tällä idealla: pistele kakun pohjaan reikiä ja anna hyytelön tai sokerivesikuorrutuksen valua reikiin.

Sitruunakuorrutus

4 dl tomusokeria
3/4 dl sulatettua voita
sitruunamehua
raastettua sitruunankuorta

Sekoita sokeri ja voi, lisää sitruunamehua sen verran että kuorrutus on levitettävää, mausta sitruunankuorella.
Laita kuorrutus kakulle kun kakku on vielä lämmin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti