lauantai 5. heinäkuuta 2008

Zitruuna Zalmiakki Zeepra

modifioitu Faridan suklaaseeprakakusta

4 suurta munaa
2 1/2 dl sokeria
2 1/2 dl öljyä
1/2 l vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta

salmiakkiraitoihin: 1 pussillinen turkinpippureita, hopeatoffeeta tai muuta salmiakkikarkkia jonka mausta pidät. Voit myös käyttää pari desiä valmista salmiakkikastiketta.
Halutessa mustaa (tai sinistä) karamelliväriä.

sitruunaraitoihin: 1 dl sitruunamehua ja 1 sitruunan raastettu kuori

---

Esilämmitä uuni 180 asteeseen.
Voitele ja jauhota tasapohjainen kakkuvuoka. Jos haluat varmistaa, ettei kakku tartu vuokaan, leikkaa leivinpaperista vuoan pohjalle sen kokoinen ympyrä.
Sulata salmiakkikaramellit.

-

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää maito ja öljy, sekoita hyvin. Sekoita jauhot, vanilja ja leivinjauhe taikinaan. Älä vatkaa, sekoita.
Jaa taikina kahteen kulhoon. Sekoita toiseen sitruunamehu ja kuori, toiseen sulatettu salmiakki. Voit lisätä vähän kaakaota tai mustaa karamelliväriä, jos salmiakkitaikinan väri ei ole mielestäsi tarpeeksi tummaa. Taikina tummuu hiukan uunissa.

Lusikoi tai kauho taikina vuokaan 1/2 desiä kerrallaan. Kaada taikina keskelle vuokaa, älä kallista vuokaa tai tasoita taikinaa. Taikina leviää itsekseen. Täytä vuoka rauhallisesti, kauhallinen kerrallaan, värejä vuorotellen, kunnes kaikki taikina on vuoassa.

Tässä on kuvasarja tämän kakun luojan blogista - hän tekee kakun suklaa-vanilja-versiona.
Jos käytät vähemmän taikinaa kuin 1/2 dl, kakusta tulee vähän epäselvä... yhtä hyvää se on.

Paista n. 40 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. (kullanruskea päältä, kakkuun pistetty tikku tulee "puhtaana" ulos) Jos kakun pinta alkaa tummua liikaa, voit peittää sen foliolla tai leivinpaperilla.
Kumoa ja anna jäähtyä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti