torstai 18. lokakuuta 2007

Tiikerirahkakakku

Vähän samaa ajatusta kuin Zeeprassa

Saksalainen tiikerirahkakakku

Pohjaan:
150 g keksinmuruja (voit käyttää ihan mitä tahansa pikkuleipää, paahtoleipää, keksiä, kuivakakkua...)
3 rkl kaakaota
80 g voita

Täytteeseen
500 g rahkaa
250 g mascarpone-juustoa
150 g sokeria
½ tl kanelia
4 munaa
2 rkl jauhoja
40 g voita
150 g maitosuklaata

Esilämmitä uuni 160 asteeseen.

Murusta pikkuleivät, paahtoleivät tai mitä nyt käytät. Sekoita kaakao ja voi muruihin. Voitele irtoreunavuoka ja laita leivinpaperipyörylä pohjalle. Painele murutaikina vuokaan. Paista 15 minuuttia uunissa.

Sekoita rahka, mascarpone, sokeri ja kaneli tasaiseksi seokseksi, vatkaa munat joukkoon yksi kerrallaan ja lopuksi lisää voi ja jauhot.
Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita puoleen täytteeseen.
Kaada piirakkakuoreen n. 2/3 vaaleasta täytteestä, sitten nosta varovasti lusikalla 2/3 tummasta täytteestä vaalean keskelle, sitten lisää 2/3 lopusta vaaleasta täytteestä, loput tummasta ja viimeiseksi loput vaaleasta täytteestä.

Paista noin tunti ja anna jäähtyä kunnolla.
(Ja sitten vähän saksalaista huumoria: tiikeri tulee esille kun leikkaat kakun...)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti