maanantai 29. lokakuuta 2007

Yritä nyt tässä laihduttaa...

Olen nyt ollut laihdutuskuurilla viikon ja pudottanut 4 kiloa - atkinssi on tehokas! Kuitenkin painan edelleen 100 kiloa, ja tavoite on 70... elikkä pitäisi jatkaa vielä noin puoli vuotta. :-( (Ja jos laihduttaisi "harkiten ja älykkäästi", niin veisi niin kauan, etten edes jaksa laskea... Sanoiko ne kilo kuussa vai viikossa?
Ja tietenkin murehdin siitä että tuleeko maha riippumaan, ja minkälaiset allit minulla sitten on kun on 30 kiloa läskiä kadonnut nahkan alta... :-(

Joka tapauksessa, niille siskoille (ja veljillekin) jotka ovat tyytyväisiä omakuvaansa ja joita ei terveyssyyt estä:

Syksyinen rikas suklaa-maustekakku
(Iso, raskas, mehukas kakku... todella sopiva juhlien "kuiva"kakuksi LOL)

250 g voita, huoneenlämpöisenä
7,5 dl jauhoa
1 rkl leivinjauhetta
1 tl leivinsoodaa (reseptiin käytetään kirnupiimää)
1/2 tl suolaa
2 rkl kanelia
1 rkl maustepippuria
100 g suklaahippuja (tai raastettua suklaata tai murskattua suklaata tai suklaanappeja tai...)
5 dl sokeria
4 isoa munaa (tai 6 pientä - kivempaa kanoille munia niitä pienempiä...)
3 dl kirnupiimää tahi kermaviiliä
1 1/2 tl vaniljaekstraktia (tai vaniljaa)

Laita uuni lämpiämään 200°.
Voitele ja jauhota iso vuoka.

Siivilöi jauho, leivinjauhe, leivinsooda, mausteet ja suola kulhoon, lisää suklaapalat ja laita syrjään.
Toisessa kulhossa vaahdota voi ja sokeri, ja lisää munat yksi kerrallaan.

Sekoita piimä ja vaniljaekstrakti jos käytät sitä. (Vaniljapulveri menee jauhoihin)

Sekoita voivaahtoon jauhot ja piimä vähän kerrallaan, aloita jauhoista ja lopeta jauhoihin - älä vatkaa, mutta kääntele ainekset hyvin sekaisin.

Kaada taikina vuokaan ja paista noin 40 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä.
Anna jäähtyä noin vartti ja kumoa sitten vuoasta ja jäähdytä kokonaan. (Syödään jäähtyneenä - maistuu enemmän)

Tämän kakun voi säilyttää pakastimessa kuukauden, joten voit tehdä sen jouluksi (noin kuukauden päästä ;-))

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti