keskiviikko 31. lokakuuta 2007

Misu, misu...

Katselin juuri vanhaa Valion kalenteria, ja siellä oli kinuski- ja mansikkamisun ohje. Nauratti tuo tiramisun nimen vääntely :-)

Tässä on kinuskimisun ohje Emerald Citystä
Myllyn Parhaan mansikkamisu-ohje
Elleistä valkosuklaa-mansikkamisu
Limepippurista mansikkamisu
Hellapoliisin tiramisu

Oikeastaan tämä on kai italialainen versio "pappilan hätävarasta" ja "hovijälkiruoasta" - suomalainen "trifle"

Tässä suklaa-trifle Hellapoliisilta

Trifle Schwartswaldin tapaan

2,5 dl sokeria
8 kananmunaa kelt. ja valk. eroteltuina
1,75 dl kaakaojauhetta
n. 300 g. kirsikoita tai kirsikkahilloa
200g tummaa suklaata
200g mascarponea
5dl kuohukermaa (2-3 rkl sokeria)
100g tummaa suklaata lastuksi vuoltuna

vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. siivilöi kaakaojauhe vaahtoon ja sekoita tasaiseksi. vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele varovasti keltuaisseokseen isolla lusikalla. seoksessa saa erottua valkuaishippuja. kaada taikina kahteen kakkuvuokaan (halk. 24 cm) ja kypsennä uunissa 180 asteessa n. 20 min. ota kakut uunista ja anna jäähtyä hetki. vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita se mascarponen joukkoon. makeuta tarvittaessa sokerilla. halkaise kakkupohjat ja paloittele tarvittaessa sopiviksi isoon lasiseen kulhoon. vuoraa kulhon pohja kakunpaloilla. kostuta kirsikkaliemellä. levitä osa kirsikoista ja kirsikkahillosta kakun pohjalle.
sulata suklaa mikrossa t. vesihauteessa ja valuta runsaasti suklaata kirsikoiden päälle. levitä kermaseosta kulhoon ja peitä kakulla. tee toinen samanlainen kerros. jätä hiukan kirsikoita koristeeksi. peitä lopuksi kakun pinta suklaalastuilla ja kirsikoilla.
anna maustua parisen tuntia ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti