lauantai 6. lokakuuta 2007

Anne Byrnin sitruunainen valkosuklaakakku

170 g valkeaa suklaata
5 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
3 dl sokeria
1 tl vaniljaa
2,5 dl maitoa
100 g sulatettua margariinia tai voita
3 munaa
2 munanvalkuaista
2 rkl sitruunamehua
1 dl lemon curdia  (recipe 46378)

Kuorrutus:
170 g valkeaa suklaata
1 paketti (227 g) tuorejuustoa
60 g pehmeää voita
1 tl sitruunankuorta
1 rkl sitruunamehua
7 dl tomusokeria

Täyte:
lemon curdia


Laita uuni lämpeämään - 175 astetta
Vuoraa kaksi 20 cm pyöreää kakkuvuokaa foliolla (Muualla maailmassa täytekakut tehdään joka pohja erikseen - Voit myös paistaa kakun uunipellillä ja leikata kakkulevyn puoliksi ja saat neliskulmaisen kakun. Amerikkalaiset kakut ovat aika usein suklaaruutu- tai muffinssityyppiä - kaikki ainekset sekoitetaan ja saadaan kompakti, raskas kakku - joka sitten ei kohoa kovinkaan paljon ja saattaa olla liian painava tavalliseen kakkuvuokaan jaettavaksi - mutta kokeile...)

Kakku:

Sulata suklaa.
Sekoita kaikki kakkuaineet huolellisesti.
(Joo, eikö amerikkalaiset kakut olekin ihania! Ei mitään "vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi". Senkun vain mättää kaikki aineet kulhoon ja sekoittaa ja voilá - siinä on kakku!)
Paista puolisen tuntia. Anna jäähtyä 10 minuuttia ennen kuin kumoat kakun ritilälle jäähtymään.

Kuorrutus.

Laita juusto kulhoon ja sekoita se notkeaksi. Sulata suklaa ja kaada juustoon. Lisää voi ja sitruuna ja siivilöi tomusokeri sekoitukseen. Sekoita kunnolla.

Levitä toiselle kakulle lemon curdia. Laita toinen kakku sen päälle ja peitä juustosuklaakuorrutuksella.

Lemon curdin resepti? Ole hyvä:

1 rkl sitruunankuorta
1 dl sitruunamehua
1 rkl maizenaa
6 rkl voita
2 dl sokeria
4 munankeltuaista

Sekoita sitruuna ja maissitärkkelys pienessä kattilassa. Lisää voi ja sokeri ja keitä non minuutin sekoittaen koko ajan.
Vatkaa munankeltuaiset kulhossa. Lisää vähän kuumaa sitruunamassaa muniin nauhana vatkaten, ja sekoita sitten munat vatkaten kuumaan sitruunamassaan. Keitä varovasti matalalla lämmöllä noin viisi minuuttia, koko ajan sekoittaen, kunnes sekoitus paksunee. Varo ettei sekoitus juoksetu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti