lauantai 20. lokakuuta 2007

Mitä yhteistä on Robert Redfordilla ja possuilla?

Ok... Robert Redford on ihana...

Mutta sanovat, että tämä jälkiruoka on vielä ihanampi...

ROBERT REDFORDIA PAREMPI JÄLKIRUOKA
(Even Better Than Robert Redford Cake - tunnetaan myös nimella "better than R.R." tai pelkästään "R.R")

Piirakkapohja:

250 g voita
2 rkl sokeria
5 dl jauhoja

Vaniljakreemikerros:

3 munankeltuaista
1 1/4 dl sokeria
3/4 dl maitoa
2 tl vaniljaa
2 rkl voita

Tuorejuustokerros:

n. 200 g tuorejuustoa (paketillinen)
1 dl sokeria
1 tl vaniljaa
1 tl sitruunamehua
2-3 dl vispikermaa (minkä kokoisia paketteja nyt kaupasta löytyy...)

Ananaskerros
200 g purkki ananasmurskaa
2 dl kinuski- tai suklaakastiketta

kermakerros:
2 dl vispikermaa
3 rkl tomusokeria
1 rkl vaniljaa

Suklaakuorrutus:
100 g tummaa suklaata
2 rkl voita
1/2 tl vaniljaa

Voitele pieni uunipelti. Laita uuniritilä keskitasolle ja esilämmitä uuni 200 asteeseen.

Piirakkapohja:
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi ja sekoita seokseen jauhot. Saat voisia murikoita, jotka painelet sitten taikinaksi. Painele taikina pellille.
Paista noin 20 minuuttia, kunnes kullanruskea.
Anna jäähtyä.

Tee täytteet:

vaniljakreemi:
Vatkaa keltuaiset kevyesti.
Vatkaa sokeri, jauhot ja maito kattilassa tasaiseksi ja keitä kunnes alkaa kiehua. Ota pois levyltä ja vatkaa pikkuisen kuumaa maitoseosta muniin, ja sitten munat nauhana koko ajan vatkaten kuumaan maitoseokseen.
Keitä vielä pari minuuttia koko ajan sekoittaen kunnes vanukas sakeutuu.
Siirrä vanukas kulhoon ja vatkaa sekaan vanilja ja voi.
Jäähdytä. (Laita muovikelmu vanukkaan pinnalle, ettet saa inhottavaa kalvoa vanukkaan pintaan.)

Juustokerros:
Vatkaa juusto, sokeri, vanilja ja sitruunamehu tasaiseksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele se juustomassaan. (Helpottaa, jos kääntelet ensin vähän juustosta kermaan, ja sitten kerman juustoon.)

Levitä juustotäyte piirakkakuoreen.
Levitä kunnolla valutettu ananasmurska juustotäytteen päälle, ja valuta sitten kinuskikastike ananaksen päälle.
Levitä vaniljakreemi ylimmäksi.

Vatkaa kerma, tomusokeri ja vanilja kovaksi vaahdoksi ja levitä vaniljakreemin päälle ja laita piirakka jääkaappiin.

Kun piirakka on hyvin jäähtynyt, sulata suklaa ja voi ja sekoita kunnes sekoitus on tasaista. Lisää vanilja ja valuta sikinsokin (tai siksakkia ;-)) piirakan päälle koristeeksi.
kuva tästä blogista, jossa näytetään "kakun" valmistus vaihe vaiheelta

------------------

"Robert Redford"in sukulainen on
POSSUPIIRAKKA
(piggy pudding)

piirakkapohja:
100 g voita
2 dl vehnäjauhoja
3 dl saksanpähkinöitä

kerma- ja juustokerros:
4 dl kermavaahtoa
200 g tuorejuustoa
2,5 dl tomusokeria

Suklaavanukaskerros:
7 dl maitoa
3 rkl kaakaojauhetta
2 dl sokeria
1 dl maizenajauhoja
2 dl kermaa
4 munankeltuaista
1 rkl vaniljasokeria

Esilämmitä uuni 200 asteeseen
Sekoita voi, jauhot ja 2 dl saksanpähkinöistä taikinaksi ja painele pienelle uunipellille.
Paista n. 20 minuuttia ja jäähdytä.

Tee suklaavanukas:
Vatkaa sokeri ja keltuaiset kuohkeaksi. Vatkaa kattilassa maidon sekaan kaakao ja maizenajauhe. Kuumenna kiehumispisteeseen ja anna sakeutua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
Vatkaa kerma joukkoon ja edelleen näin syntynyt seos kattilaan. Kuumenna kiehumispisteeseen.
Anna vanukkaan hyytyä jääkaapissa noin 2 tuntia.

Vatkaa tuorejuusto ja tomusokeri tasaiseksi ja kääntele massaan puolet kermavaahdosta.
Levitä piirakkakuoreen.

Levitä jäähtynyt suklaavanukas juustomassan päälle.

Levitä loput kermavaahdosta suklaavanukkaan päälle.

Ripottele loput pähkinämurskasta kerman koristeeksi.

*Voit käyttää suklaavanukkaan tilalla ihan mitä vanukasta tahansa.

-----

Ja lopuksi sitten amerikkalainen klassikko:
KISSANHIEKKALAATIKKOJÄLKIRUOKA
(Kitty Ltter Cake)
(joka on enemmän sukua pappilan hätävaralle):

maustekakku tai suklaakakku
tavallinen sokerikakku
paketillinen vaniljakeksejä (mariannet käy hyvin)
litra vaniljavanukasta
12 suklaatoffeita

tarjoiluun:
kissanhiekkalaatikko
kissankakkalapio
(Amerikkalaisille lukijoille: näiden täytyy olla tähän tarkoitukseen hankittuja ja puhtaita. Älä käytä kissan vanhaa laatikkoa.)

Murskaa keksit. Laita puolet kulhoon ja puolet syrjään odottamaan.
Murenna kakut ja laita murut kulhoon keksinmurujen kanssa.
Lisää vanukasta niin, että murut saavat kissanhiekkamaisen koostumuksen. Muruseoksen pitää siis olla kosteaa muttei märkää.
Kaada murut kissanhiekkalaatikkoon.
Pehmennä puolet suklaatoffeista (vaikka mikrossa) ja muotoile ne kissankakan malliin. Piilota "kakat" muruseokseen.
Ripottele loput keksinmuruista jälkiruoan päälle.
Muotoile loput suklaatoffeista ja asettele koristeellisesti "kissanhiekkaan".
Aseta kissanhiekkalaatikko sanomalehden päälle tarjolle ja laita kissankakkalapio jälkiruokaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti