keskiviikko 17. lokakuuta 2007

Kummakakku

Kuinka tehdä herkullinen, mehevä suklaakakku ilman munia? Amerikkalainen pula-ajan resepti.

ÄLÄ MISSÄÄN NIMESSÄ MAISTA ENNENKUIN KAKKU ON JÄÄHTYNYT!
Kylmänä hyvää, lämpimänä etikkaista.

tarvitset
3 3/4 dl jauhoja
2 1/2 dl sokeria
1 tl leivontasoodaa (bikarbonaattia)
1 tl suolaa
3 rkl kaakaota
5 rkl sulatettua margariinia
1 rkl väkiviinaetikkaa
1 tl vaniljaekstraktia
2 1/2 dl vettä

kuorrutus:
5 dl tomusokeria
2 rkl kaakaota
50 g margariinia
3 rkl vettä

Esilämmitä uuni 175 asteeseen
Sihtaa jauho, sokeri, sooda, suola ja kaakao uunivuokaan. (Jep, luit aivan oikein - tämä kakku sekoitetaan paistovuoassa.) Sekoita.
Valuta sulatettu rasva ja etikka jauhoseokseen. Yritä saada se jotenkuten tasaisesti. Ei tarvitse olla kovin tarkka, koska taikina sekoitetaan lopuksi kumminkin, mutta älä kuitenkaan kumauta nesteitä keskelle vuokaa. Lisää vaniljaesanssi veteen (Voit tietenkin käyttää vaniljasokeria, ja silloin se lisätään jauhoseokseen.) Lisää vaniljavesi pellille ja sekoita taikina hyvin.
Paista noin 35 minuuttia.

Suklaakuorrutus
Sekoita kaikki ainekset ja kuumenna kattilassa kunnes voi on sulanut. Sekoita sileäksi.
Voit lisätä makuaineita (vaniljaesanssia, minttuesanssia, kahvia...) ja pähkinämurskaa jos haluat tässä vaiheessa.
Kaada kuorrutus vuoassa olevan kakun päälle.

Tässä toisen version ainesosat - tekotapa on sama.

200 g jauhoja
200 g sokeria
4 rkl kaakaota
1 tl leivontasoodaa (bikarbonaattia)
1/2 tl suolaa
1 tl vaniljaesanssia
1 rkl omenaviinietikkaa
6 rkl ruokaöljyä
2 1/2 dl vettä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti