torstai 3. tammikuuta 2008

Tosca ilman trampoliinia

Ratsumiehen ruudut - kookostoskaruudut

4 munaa
4 dl sokeria
3 dl jauhoja
1 tl suolaa
2 tl vaniljaa
5 rkl kaakaota
150 g sulatettua voita

Vatkaa munat ja sokeri, sekoita joukkoon muut ainekset, paista 10 minuuttia 200 asteessa uunipellillä.

Tosca:
4 dl kookoshiutaleita
2 dl sokeria
1 dl vaaleaa siirappia
1 1/2 dl ruoanlaittokermaa
50g sulatettua voita

Sekoita kaikki ainekset ja keitä 5 minuuttia, levitä kakkulevylle ja paista vielä 10 minuuttia.

Anna levyn jäähtyä ja leikkaa paloiksi.

Ananas-kookosmuffinit

50 g margariinia tai voita
1 dl maitoa
2 munaa
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tlk ananasmurskaa valutettuna

Kookostosca:
50 g margariinia tai voita
1 dl kookoshiutaleita
1 dl kaurahiutaleita
3/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
muffinipelti tai paperivuokia

Sulata rasva kattilassa, sekoita joukkoon maito ja anna jäähtyä. Vaahdota munat ja sokeri, yhdistä mukaan sekoitetut kuivat aineet ja ananasmurska. Jaa taikina voidellulle muffinipellille tai kaksinkertaisiin muffinivuokiin. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Sulata rasva, lisää kookos, karahiutaleet ja sokerit. Lusikoi seos leivonnaisten päälle. Paista vielä 5–10 minuuttia kunnes muffinit ovat kypsiä. Annoksesta tulee 25–30 kappaletta.

Inkivääri-toscasydän      
     
Pohja:
2 munaa
1,5 dl juoksevaa margariinia
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl jauhettua mantelia
1 tl inkivääriä
2 tl leivinjauhetta
1 dl omena- tai päärynämehua

Kuorrutus:
75g margariinia
1 dl sokeria
1,5 rkl vehnäjauhoja
75g mantelilastuja
1 rkl omena- tai päärynämehua
      
sydänvuoka
Valmista pohjataikina: Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vuorotellen rasva ja jauho-manteli-inkivääri-leivinjauheseos. Kaada taikina sydänvuokaan. Paista kakkua 200 asteessa noin 15 min. puolikypsäksi.

Mittaa kuorrutuksen aineet kattilaan ja kiehauta ne. Lisää puolikypsän kakun pinnalle kiehautettu kuorrutus. Jatka kakun kypsennystä kunnes kuorrutus saa kauniin värin.

Peltosen tädin kookoskakku

250 g margariinia
2 1/2 dl sokeria
4 keltuaista
7 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 1/2 dl maitoa

kuorrutus:
aprikoosisosetta (sinetöimään kakku)
4 valkuaista
4 dl tomusokeria
3 1/2 dl kookoshiutaleita

Suuri irtopohjainen vuoka - uuni 200 astetta

Voi ja sokeri vaahdotetaan. Keltuaiset lisätään yksitellen ja taikina sekoitetaan kunnolla. Sihtaa kuivat aineet sekaisin ja lisää vuorotellen maidon kanssa taikinaan. Älä vatkaa, mutta sekoita kunnolla.
Kaada taikina vuokaan ja paista n. 15-20 minuuttia.
Tee kuorrutus sillä aikaa.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja kääntele tomusokeri ja kookoshiutaleet vaahtoon. (Tämä on namia tällaisenaan... monesta kakusta on "maisteltu" osa kuorrutuksesta ennen kuin se on edes päässyt kakun päälle ;-))
Ota kakku uunista ja levitä kuorrutus kakulle. Laita takaisin uuniin n. 15 minuutiksi; kunnes kuorrutus on saanut kauniin värin ja kakku on kypsä.


kinuskikissan toscakakku
päärynätoscapiirakka
pellillinen toscapiirakkaa
Tiitiäisen maailman paras toscapiirakka 

P.S. Tosca on Puccinin ooppera, jossa sankaritar tappaa itsensä heittäytymällä linnoituksen muurilta. Tarina kertoo, että eräs sopraano oli niin peloissaan, että vaati saada parempia ja parempia patjoja, kunnes lopulta hänelle tarjottiin trampoliinia, ja kun hän sitten heittäytyi kuolemaansa, hän putkahti muurin takaa näkyviin useita kertoja. Jotkut sanovat, että se oli näyttämötyöläisten pila...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti