Ratsumiehen ruudut - kookostoskaruudut
4 munaa
4 dl sokeria
3 dl jauhoja
1 tl suolaa
2 tl vaniljaa
5 rkl kaakaota
150 g sulatettua voita
Vatkaa munat ja sokeri, sekoita joukkoon muut ainekset, paista 10 minuuttia 200 asteessa uunipellillä.
Tosca:
4 dl kookoshiutaleita
2 dl sokeria
1 dl vaaleaa siirappia
1 1/2 dl ruoanlaittokermaa
50g sulatettua voita
Sekoita kaikki ainekset ja keitä 5 minuuttia, levitä kakkulevylle ja paista vielä 10 minuuttia.
Anna levyn jäähtyä ja leikkaa paloiksi.
Ananas-kookosmuffinit
50 g margariinia tai voita
1 dl maitoa
2 munaa
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tlk ananasmurskaa valutettuna
Kookostosca:
50 g margariinia tai voita
1 dl kookoshiutaleita
1 dl kaurahiutaleita
3/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
muffinipelti tai paperivuokia
Sulata rasva kattilassa, sekoita joukkoon maito ja anna jäähtyä. Vaahdota munat ja sokeri, yhdistä mukaan sekoitetut kuivat aineet ja ananasmurska. Jaa taikina voidellulle muffinipellille tai kaksinkertaisiin muffinivuokiin. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Sulata rasva, lisää kookos, karahiutaleet ja sokerit. Lusikoi seos leivonnaisten päälle. Paista vielä 5–10 minuuttia kunnes muffinit ovat kypsiä. Annoksesta tulee 25–30 kappaletta.
Inkivääri-toscasydän
Pohja:
2 munaa
1,5 dl juoksevaa margariinia
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl jauhettua mantelia
1 tl inkivääriä
2 tl leivinjauhetta
1 dl omena- tai päärynämehua
Kuorrutus:
75g margariinia
1 dl sokeria
1,5 rkl vehnäjauhoja
75g mantelilastuja
1 rkl omena- tai päärynämehua
sydänvuoka
Valmista pohjataikina: Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vuorotellen rasva ja jauho-manteli-inkivääri-leivinjauheseos. Kaada taikina sydänvuokaan. Paista kakkua 200 asteessa noin 15 min. puolikypsäksi.
Mittaa kuorrutuksen aineet kattilaan ja kiehauta ne. Lisää puolikypsän kakun pinnalle kiehautettu kuorrutus. Jatka kakun kypsennystä kunnes kuorrutus saa kauniin värin.
Peltosen tädin kookoskakku
250 g margariinia
2 1/2 dl sokeria
4 keltuaista
7 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 1/2 dl maitoa
kuorrutus:
aprikoosisosetta (sinetöimään kakku)
4 valkuaista
4 dl tomusokeria
3 1/2 dl kookoshiutaleita
Suuri irtopohjainen vuoka - uuni 200 astetta
Voi ja sokeri vaahdotetaan. Keltuaiset lisätään yksitellen ja taikina sekoitetaan kunnolla. Sihtaa kuivat aineet sekaisin ja lisää vuorotellen maidon kanssa taikinaan. Älä vatkaa, mutta sekoita kunnolla.
Kaada taikina vuokaan ja paista n. 15-20 minuuttia.
Tee kuorrutus sillä aikaa.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja kääntele tomusokeri ja kookoshiutaleet vaahtoon. (Tämä on namia tällaisenaan... monesta kakusta on "maisteltu" osa kuorrutuksesta ennen kuin se on edes päässyt kakun päälle ;-))
Ota kakku uunista ja levitä kuorrutus kakulle. Laita takaisin uuniin n. 15 minuutiksi; kunnes kuorrutus on saanut kauniin värin ja kakku on kypsä.
kinuskikissan toscakakku
päärynätoscapiirakka
pellillinen toscapiirakkaa
Tiitiäisen maailman paras toscapiirakka
P.S. Tosca on Puccinin ooppera, jossa sankaritar tappaa itsensä heittäytymällä linnoituksen muurilta. Tarina kertoo, että eräs sopraano oli niin peloissaan, että vaati saada parempia ja parempia patjoja, kunnes lopulta hänelle tarjottiin trampoliinia, ja kun hän sitten heittäytyi kuolemaansa, hän putkahti muurin takaa näkyviin useita kertoja. Jotkut sanovat, että se oli näyttämötyöläisten pila...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti