keskiviikko 2. tammikuuta 2008

Nanaimo-palat

Luulin että Nanaimo-paloissa on banaania. Amerikkalaisissa banaani-reseptien nimet ovat usein pekoraaleja (portmanteau - sekosana) joissa esiintyy "nana" (kuten coconana-juoma tai strawnana-piirakka). Olin kuitenkin väärässä - Nanaimo on nähtävästi paikka Kanadassa... oikeastaan sen nimen pitäisi olla Snuneymuxw, mutta luulen, että Eurooppalaiset eivät osanneet kirjoittaa sitä LOL (Sanotaan samalla tavalla, elikkä "naneimuu")

Nämä ovat namia joten eri puolilla Pohjois-Amerikkaa ihmiset yrittävät omia reseptin. Niitä kutsutaan esim. New York siivuiksi tai New Yorkilaisiksi. On kuitenkin aika varmaa että ensimmäisen kerran tämä resepti julkaistiin Kanadalaisessa sanomalehdessä 30-luvulla ja silloin nimellä "suklainen jääkaappikakku". Rakkaalla lapsella on monta nimeä, ja nämäkin tunnetaan mm. nimellä Dominopalat... olisikohan antanut inspiraation dominokekseihin?

Kakkupohja:
100 g voita
2 1/2 dl kookoshiutaleita
60 g tummaa suklaata
1 muna
1 tl vaniljaa
5 dl kaurahiutaleita
1 dl sokeria

Voitele neliskulmainen vuoka, n. 20-25 cm
Sulata voi ja lisää siihen hakattu tai raastettu suklaa. Anna sulaa. Lisää sokeri, vanilja ja munat ja kääntele kookos- ja kaurahiutaleet taikinaan. Kaada vuokaan ja anna jähmettyä jääkaapissa.

Täyte:
1 rkl voita
5 dl tomusokeria
1/2 tl vaniljaa
2 1/2 rkl maitoa

Sulata voi kattilassa, sekoita maito voihin ja sihtaa vanilja ja tomusokeri voi-maitoon.
Levitä kakkupohjalle ja anna jähmettyä jääkaapissa.

Kuorrutus:
60 g tummaa suklaata
1 rkl voita
1 rkl kermaa

Laita suklaa, voi ja kerma kattilaan ja lämmitä kunnes suklaa ja voi ovat sulaneet. Sekoita ja kaada kakulle. Anna jähmettyä jääkaapissa.

Kun suklaa on kovettunut, leikkaa kakku neliöiksi ja tarjoile. Säilyy jääkaapissa aika kauan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti