perjantai 30. syyskuuta 2011

Ketun Porkkanakakku

 Pieni täytekakku miehen synttäreille. Hän rakastaa tätä porkkanakakkua, joten sitä teen joka vuosi. Tänä vuonna syksyinen koristelu; kettu istuu lehtikasassa... vähän sisäinen juttu tuo ;-) - koska ajattelin osallistua Nami-Hiiren kakkukisaan, jonka aiheena tänä vuonna on "värikäs syksy".

Porkkanakakku on vähän erilainen kuin tavallisesti. Tässä käytetään mantelijauhoja tavallisten sijaan, ja siitä tulee hyvin kostea, mehevä ja tahmainen kakku. Juuri sellainen, joista mieheni pitää.

7 kananmunaa, valkuainen ja keltuainen eroteltuna
300 g sokeria
50 g vehnäjauhoja
hyppysellinen suolaa
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 tl jauhettua kanelia
1 tl jauhettua inkivääriä
300 g raastettua porkkanaa
1 tl sitruunamehua
300 g jauhettuja manteleita

Laita uuni lämpiämään, 180-asteeseen.
Valmista irtopohjavuoka; voitele se ja leikkaa leivinpaperista pohjan kokoinen ympyrä, jonka laitat pohjalle ja voitelet myöskin. Tämä kakku tapaa tarttua vuokaan kiinni.
Vatkaa keltuaiset ja noin 3/4 sokerista vaahdoksi. (3/4 300 g:sta on 225 g, mutta sillä ei ole väliä.)
sekoita jauhot, suola, leivinjauhe ja mausteet ja sekoita munavaahtoon.
Sekoita joukkoon porkkanaraaste ja sitruunamehu, ja mantelijauhot.
Vatkaa valkuaiset ensin pehmeäksi vaahdoksi, lisää sitten sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten, ja vatkaa kunnes saat kovaa marenkivaahtoa. Kääntele valkuaisvaahto taikinaan.
Paista kunnes kakku on kypsää.


Banaanitäyte (juu, banaania)
2 pehmeää banaania
1 rkl sitruunamehua
175 g - 200 g tuorejuustoa (paketillinen)
25 g sokeria
1 1/2 dl kermaa

Muussaa banaanit sitruunamehun kera.
Vatkaa juusto ja sokeri pehmeäksi.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita kaikki tasaiseksi vaahdoksi ja täytä kakku.

Tällä täytteellä tulee tosi hyvä banaanipiirakka. Täytä piirakkavuoka banaanivaahdolla ja lado pinnalle viipaloituja banaaneja. Naminami.

Porkkanakakun juustokuorrutus

200 g tuorejuustoa
1 rkl tomusokeria
1 tl vaniljaa
1/2 rkl sitruunamehua

Vatkaa tasaiseksi massaksi ja kuorruta kakku.

Tässä kakussa on pinnalle ripoteltu syksynvärisiä nonparelleja, vähän kultarakeita, ja sitten on värjätystä marsipaanista (siksi se on niin vaaleaa... pitäisi olla tahnaväriä, mutta on vain sitä tavallista nesteväriä ruokakaupasta, eikä se vaan värjää tarpeeksi...) tehty kettu ja syksyn lehtiä.

1 kommentti: