keskiviikko 28. marraskuuta 2007

Pekaanitoffee suklaapeiton alla

1 1/4 dl fariinisokeria
1 1/4 dl sokeria
2 1/2 dl voita
3 rkl vettä

pellille:
voita voiteluun
1 3/4 dl pilkottuja pekaaneja

koristeluun:
500 g suklaata

Voitele pelti ja ripottele pekaanit pellille. Aseta pelti syrjään odottamaan sokerimassaa.

Sekoita kaikki ainekset kattilassa ja keitä kunnes massa saavuttaa 150 asteen lämpötilan.

Jos sinulla ei ole sokerilämpömittaria, tipauta lusikallinen kylmään veteen, ja sen pitäisi muodostaa kovia, lasimaisia nauhoja, jotka eivät kestä taivuttamista. Sokerimassan kattilassa pitäisi olla aika paksua, puuromaista.

Kaada sokerimassa pellille niin ettei pekaanit ajelehdi yhteen paikkaan.
Anna jäähtyä.

Sulata suklaa ja levitä toffeen päälle.
Anna jäähtyä.

Leikkaa toffee paloiksi.

---

Keitetyissä karkkiohjeissa on usein mainittu glukoosisiirappi (Amerikkalaisissa cornsyrup - maissisiirappi)
Tätä käytetään sokerin kiteytymisen estämiseksi, mutta ei ole välttämätöntä, ja voit vain jättää sen pois reseptistä.

1 dl maissisiirappia voidaan korvata sokerisiirapilla, joka on keitetty 1 dl sokerista ja 2 rkl vettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti