sunnuntai 25. marraskuuta 2007

Kolakinkku

Nigella Lawsonin tapaan - ja kuulemma vähän Elviksenkin ;-9

Tarvitset

noin kahden kilon kinkun, kevyesti suolatun
sipulin, kuorittuna ja leikattuna neljään osaan
2 litraa kokista tai muuta kolajuomaa (ei kevytversiota!)

kuorruttamiseen:
mausteneilikoita
1 rkl tummaa siirappia
2 tl englantilaista sinappijauhetta
2 rkl raakasokeria

Näin tehdään:

Jos et löydä kuin normaalisuolattuja kinkkuja, voit vähentää kinkun suolaisuutta kiehauttamalla kinkun ensin vedessä.

Laita kinkku isoon kattilaan läskipuoli alaspäin, lisää sipuli ja kola. Anna sen kiehahtaa ja sen jälkeen keitetään 2 1/2 tuntia hiljakseen poristen (jos kinkku on isompi, lisää keittoaikaa - noin tunti ja kilo.)
Kun kinkku on keitetty nosta se kattilasta (säästä keittoneste) ja anna sen jäähtyä hetki että kykenet kuorruttamaan sen. (Voit myös kuorruttaa kinkun myöhemmin.)

Laita uuni lämpeämään 240°.
Ota pois kamara mutta jätä jonkun verran rasvaa. Leikkaa rasva terävällä veitsellä ruuduiksi ja paina risteyksiin mausteneilikka.
Voitele kinkku varovasti siirapilla, niin ettei neilikat irtoa. Ripottele sokeri ja sinappijauhe kinkulle ja taputtele se kiinni pintaan.
Paista noin kymmenen minuuttia että pinta alkaa kuplia ja saa kauniin värin.

(Jos kuorrutat kinkun huoneenlämpöisenä tai kylmänä, paista se 180° n. 30–40 minuuttia ja lisää sitten lämpöä lopussa saadaksesi kauniin paistopinnan. Voit myös kääntää uunin grillaukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti