maanantai 26. marraskuuta 2007

Leila Lindholmin äidin sahramikorput

100 g voita
1 g sahramia
2 munia
1.5 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoa
1.5 tl leivinjauhetta
1.5 dl kokonaisia manteleita
raakasokeria

Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen.
Sulata voi ja sekoita siihen sahrami.
Kaada voisula kulhoon ja sekoita siihen munat.
Sekoita sokeri, jauhot, leivinjauhe ja mantelit, ja lisää voi-sokeri-seokseen.
Muodosta taikinasta kolme pitkulaa ja laita pellille. Ripottele päälle raakasokeria.
Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
Ota pelti uunista ja laske lämpötila 125 asteeseen.
Leikkaa pitkot noin sentin levyisiksi paloiksi ja laita palat takaisin pellille. (Kivan näköistä, jos leikkaat palat vinosti.)
Kuivaa korppuja noin 10 minuuttia 125 asteessa ja käännä sitten lämpö pois ja anna korppujen jäähtyä uunissa. On hyvä tehdä korppuja viimeiseksi ja antaa niiden jäähtyä uunissa yön yli.

-------------------------------------------------

Makulehden nettiresepteistä löytyi tämä:

Suklaagrissinit ja vadelmakinuski

1 pkt (400 g) suklaamurotaikinaa

Vadelmakinuski
200 g vadelmia
1 dl vaaleaa siirappia
1 tl vaniljasokeria

Leikkaa sulaneet, kaulimattomat taikinapalat taikinapyörällä pituussuunnassa 20:ksi noin vajaan sentin paksuiseksi tikuksi. Pyöräytä piparitikut kierteelle ja nosta kahdelle leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 200 asteessa uunin keskitasossa noin 6 minuuttia. Nosta varovasti jäähtymään ritilälle.

Painele sulaneet vadelmat siivilän läpi kattilaan. Keitä siirapin kanssa hetken aikaa, kunnes kastike sakenee. Mausta vaniljasokerilla.

Tarjoile vadelmakinuskia jäähtyneiden suklaatikkujen dippikastikkeena.
Jos haluat suklaatikuista rouskuvia, anna niiden kuivua ritilällä yön yli.

(Ja jos et nyt löydä suklaamurotaikinaa tai haluat tehdä sen itse:

300 g vehnäjauhoja
250 g voita tai margariinia
100 g sokeria
50 g kaakaota
1 kananmuna

Voi ja sokeri sekoitetaan, lisätään jauhot ja kaakao ja viimeiseksi hyvin vatkattu kananmuna. Sekoitetaan hyvin.)

Italialaiset suklaa-pistaasikorput Biscotti

4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl sokeria
30 g voita
2 munaa
100 g tummaa suklaata
120 g kuorittuja pistaasipähkinöitä

Mittaa kulhoon vehnäjauhot, leivinjauhe ja sokeri. Sekoita joukkoon pehmeä voi ja munat. Pilko suklaa pieniksi paloiksi, rouhi pistaasipähkinät ja kääntele ne taikinaan.

Jauhota leivinalusta, jaa taikina kahteen osaan ja pyöritä palat tangoiksi. Paista taikinatankoja 175 asteessa noin puoli tuntia, kunnes pinta saa kuparinruskean sävyn.

Nosta tangot uunista hetkeksi pois ja alenna uunin lämpötilaa 150 asteeseen. Leikkaa lämpimistä taikinatangoista sentin levyisiä viipaleita ja paista niitä vielä puolisen tuntia 170-asteisessa uunissa.
Tarjoa jäähtyneet biscotit vahvan kahvin kanssa. Korput maistuvat myös espressoon tai Vin Santoon kastettuina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti