Piparkakku-päärynä-keikauskakku
vuokaan
50 g voita
2 rkl sokeria
2 isoa päärynää, kuorittuna, "siemennettynä" ja viipaloituna
200 g voita
1 1/4 dl fariinisokeria
1 muna
2 1/2 dl siirappia
2 tl soodaa
2 1/2 dl kiehuvaa vettä
7 1/2 dl jauhoja
2 tl inkivääriä
1 tl kanelia
1/4 tl mausteneilikkaa
1/4 tl suolaa
Esilämmitä uuni 180 asteeseen
Voitele vuoan pohja paksulti voilla, ripottele sokeri voihin ja asettele päärynät sokerivoin päälle.
Vaahdota voi ja fariinisokeri. Vatkaa muna seokseen. Sekoita siirappi seokseen.
Liota sooda kiehuvaan veteen.
Siivilöi jauhot ja mausteet.
Lisää jauhot ja soodavesi vuorotellen muna-voiseokseen.
Sekoita tasaiseksi taikinaksi, muttei enempää.
Kaada taikina vuokaan ja paista noin tunti.
Irrota kakun reunat vuoasta varovasti veitsellä ja anna sitten jäähtyä 15 minuuttia.
Kumoa jäähtyneenä, muuten sotket päärynäkuvion kakun pohjasta.
Tarjoa lämpimänä kevyesti vatkatun kerman kanssa.
Piparkakkuvohvelit persikkakastikkeella
Tee suosikkivohvelireseptisi, mutta korvaa sokeri fariinisokerilla ja mausta se inkiväärillä, kanelilla ja mausteneilikalla (tai piparkakkumausteella.)
Persikkakastike:
Valuta persikoista mehu ja lisää siihen 1 rkl maissitärkkelystä ja 1 rkl sitruunamehua. Keitä kastikkeeksi. Kuutioi persikka ja lisää kastikkeeseen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti