maanantai 20. lokakuuta 2008

Kylmä koira

Löysin tällaisen ihanan saksankielisen videon: kuinka valmistat kylmän koiran.

Tässä poikien resepti:

266 g kookosrasvaa
200 g tomusokeria
40 g kaakaota
hyppysellinen suolaa
1 tl vanilja-aromia
1 tl rommiaromia
122 g munankorviketta
paketti butterkeksejä

Sulata kookosrasva. Sekoita muut ainekset hyvin, sitten lisää jäähtynyt kookosrasva ja sekoita hyvin.
Ota pitkulainen kakkuvuoka (minä sanon sitä leipävuoaksi, koska meillä siinä tehdään paahtoleipäleipä ja tanskalainen ruisleipä, eikä paljon muuta.) ja vuoraa se leivinpaperilla. Laita vuokaan kerros suklaataikinaa, sitten kerros keksejä, suklaataikinaa, keksejä, ja viimeiseksi suklaataikinaa.
Laita jääkaappiin jähmettymään kuudeksi tunniksi. (Ja sillä aikaa voi miekkailla keittiövälineillä ja silittää kissaa ja soittaa pianoa ja siivota keittiön...)

Joo... munankorviketta? Siis...? No, joo.

Tässä saksalainen resepti vähän normaalimmilla [normaalimmallilla... normaalimmammilla... täh? Kuten Nanny Ogg sanoi, "osaan tietysti kirjoittaa 'banaani', en vain tiedä koska lopettaa... (bananananana)] aineksilla.

250 g kookosrasvaa
2 munaa
100 g sokeria
1 rkl vaniljasokeria
50 g kaakaota
4 rkl maitoa
50 g jauhettuja manteleita
300 g saksalaisia voikeksejä. (Tai ihan mitä tahansa tavallisia keksejä. Voit käyttää marie-keksejä. Saksalaiset "butterkekse"t on neliskanttisia... Saattaisi löytyä sieltä saksalaisesta halpaketjusta.)

Kookosrasva sulatetaan. Munat vatkataan. Sokeri, vanilja ja kaakao sekoitetaan maitoon. Kaikki ainekset sekoitetaan.
Vuoan voi vuorata myös alumiinifoliolla. On vähän siistimpää ja tulee nätimpi lopputulos. Voit myös käyttää muovikalvoa.

Sitten löytyy ohje, jossa käytetään "paketillinen kookosrasvaa", 6 rkl kaakaota, 6 rkl tomusokeria, 4 rkl maitoa ja 2 munaa. Toisessa ohjeessa neuvotaan käyttämään 250 g kookosrasvaa, 250 g sokeria, 1 pakkaus vaniljaa, rommiaromia, 3 munaa ja 3 rkl kaakaojauhetta. Molemmissa käsketään käyttämään kaksi paketillista keksejä. Saksalainen kylmä koira on pakattu hyvin tiheästi. Joskus vuoka on myös vuorattu kekseillä ja keksejä käytetään koristeeksikin.

Vähän "hienommassa" versiossa käytetään 375 g kookosrasvaa, 3 suurta munaa, hyppysellinen suolaa, 200 g tomusokeria, 6 rkl kaakaojauhetta, 1 rkl pikakahvijauhetta, 2 rkl Bailey's Irish Cream likööriä, 1 sitruunan kuori raastettuna ja keksien sijään 12 pientä paahtoleivän siivua (siis valmiiksi paahdettua paahtoleipää voi ostaa, mutta jos et löydä kaupasta, tee paahtoleipää ja voitele ne ja anna jäähtyä.)
Tämä versio koristellaan pinjansiemenillä ja pistaashimurskalla sekä sitruunamelissan lehdillä... Ompi vähän turhan avanseerattu minulle. :-D

Tämän kakun nimi on saksaksi Kalter Hund tai Kalter Hundschnauze (koirankuono) tai Kalter Schnauze tai Junggesellenkuchen... ei siis ihme, että Deutschmeisterit valitsivat juuri tämän reseptin ;-)

On muuten sama kuin rex-kakku tai radio-kakku.
Voit myös käyttää ohjetta kun teet jääsuklaata.

Kuten sanottu, voit käyttää ihan mitä keksejä haluat. Tässä on kuva pyörestä koirasta joka näyttää olevan tehty mantelikorpuista. Tiramisu-koira? Tirahauva?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti