tiistai 28. lokakuuta 2008

Kekrireseptejä

Hirviötikkunekkuja
 
Tarvitset ison kakun ja puoli kiloa tuorejuustokuorrutusta tai voivaahtoa, jollet pidä juuston mausta.

tuorejuustokuorrutus

2 220 g tuorejuustopakettia
100 g voita
5 dl tomusokeria
1 tl vaniljaa

Notkista juusto ja voi erikseen, vatkaa ne sitten yhteen. Sekoita siivilöity tomusokeri ja vanilja seokseen.

Murenna kakku ja sekoita kuorrutukseen. Pyöritä "taikina" palloiksi, ja sitten haluamiksesi muodoiksi. Pallot sopivat hyvin kurpitsoiksi ja päiksi.

Sulata suklaa tai valmista sokerivesikuorrutus ja värjää se. Paina grillitikku kakkupalloihin ja upota suklaaseen tai kuorrutukseen. Paina tikku esim. oasis-sieneen jähmettymään.
Voit myös tehdä näistä konvehteja ja jättää tikun pois.

Kun kuorrutus on jähmettynyt, koristele tikkari.

muumio on valkosuklaata jossa kääreet merkitty sokerikuorrutuksella ja silmät on suklaatipat
Kissa ja hämähäkki on kuorrutettu tummalla suklaalla, silmät sokerikuorrutusta, hämähäkin jalat karamellinarua, kissan korvat ohuesta suklaalevystä leikatut kolmiot

Vampyyrin puraisut

1 3/4 dl voita
1 1/2 dl sokeria
1 iso muna
1/2 tl vanilja-aromia
1/8 tl manteliaromia
3 3/4 dl vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa
n. 2 dl punaista hilloa

Sekoita voi ja sokeri vaahdoksi, vatkaa joukkoon munat ja aromit. Lisää jauhot ja suola ja sekoita taikinaksi.
Pyöräytä palloksi, laita muoviin ja jääkaappiin vähintään tunniksi.

Esilämmitä uuni 200 asteeseen.
Kauli puolet taikinasta ohueksi levyksi ja leikkaa 5 cm pyörylöitä. Nosta pyörylät leivinpellille, laita tl hilloa joka pyörylälle ja nosta toinen pyörylä sen päälle. Paina pyörylöiden reunat tiukasti yhteen ja paina hammastikulla varovasti "vampyyrin puraisujälki" - kaksi reikää - joka pikkuleivän päälle. Hillon pitäisi voida kiehua vähän rei'istä ulos. Paista 10-12 minuuttia, pikkuleivät eivät saisi ruskettua. Anna jäähtyä.

Nauti samana päivänä :-)

Vampyyri-muffinssit

5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl leivinsoodaa
1/2 tl suolaa
100 g voita
2 1/2 dl piimää tai maustamatonta jogurttia
1 tl vanilja-aromia
1/4 tl manteliaromia

Esilämmitä uuni 200 asteeseen.
Vuoraa metalliset muffinssivuoat paperivuoilla (18 kappaletta).

Sihtaa sekaisin jauhot, leivinjauhe, sooda ja suola kulhoon. Lisää sokeri. Hakkaa voi joukkoon ja sekoita kunnes aineet on sekaisin.
Vatkaa munat, piimä ja aromit kevyesti ja sekoita jauhoihin kunnes kaikki ainekset ovat hyvin sekoittuneet.
Täytä muffinssivuoat ja paista n. 16-20 minuuttia, kunnes muffinssit ovat kullanruskeita ja kypsiä.
Nosta paperivuoat metallivuoasta jäähtymään.

Tarvitset täytteeksi löysähköä kirsikkahilloa. Joko hankit kaupasta kirsikkahilloa ja kaadat sen kattilaan ja lisäät vähän vettä ja maissijauhoa ja kiehautat sen, ja sitten laitat tehosekoittimessa sileäksi, tai teet kirsikkatäytteen kirsikoista.

1 kg kirsikoita
3 dl sokeria
3 1/2 tl maissijauhoa
1 rkl voita
1/4 tl manteliaromia

Laita kirsikat, sokeri ja maissijauho kattilaan. Anna mehustua 10 minuuttia. Kiehauta koko ajan sekoittaen ja anna kiehua kunnes saostuu. Poista levyltä, sekoita täytteeseen voi ja aromi, sileytä tehosekoittimessa ja käytä.

Leikkaa kaikkiin muffinsseihin terävällä veitsellä kolo kanteen - jätä n. 1 1/2 sentin reunukset. Leikkaa irtileikkaamastasi osasta kansi irti. Laita kirsikkatäytettä jokaiseen muffinssiin ja paina kansi paikoilleen. Kuorruta valkoisella kuorrutuksella ja paina hammastikulla vampyyrin hampaanjäljet muffineihin ja maalaa ylimääräisellä kirsikkatäytteellä "verivanat" hampaanjäljistä.

Voit käyttää paksua sokerivesikuorrutusta, voikuorrutusta, juustokuorrutusta tai vaahtokarkkikuorrutusta.

Vaahtokarkkikuorrutus

3 3/4 dl hedelmäsokeria
2 suurta munanvalkuaista
1 dl vettä
1 tl vanilja-aromia

Sekoita kaikki ainekset (paitsi aromi) ja nosta kulho vesihauteeseen. Ala vatkata sähkövatkaimella kunnes saat paksua, sileää ja kovaa vaahtoa - n. 5-7 minuuttia. Vatkaa täydellä teholla kunnes vaahto on paksuuntunut entisestään, n. 3 minuuttia.
Poista kulho vesihauteesta, lisää vanilja-aromi ja vatkaa vaahto kylmäksi, noin. 5-10 minuuttia.

Muumiomuffinit

taikina:
1 1/4 dl mantelivoita (1 1/4 dl manteleita ja 1 rkl oliiviöljyä sekoitetaan tasaiseksi massaksi tehosekoittimessa)
2 1/2 dl hunajaa
2 tl vanilja-aromia
3 dl piimää tai maustamatonta jogurttia
4 munankeltuaista
6 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl leivinsoodaa

Esilämmitä uuni 200 asteeseen
Sekoita mantelivoi, hunaja, vanilja, sokeri, piimä ja munankeltuaiset. Siivilöi jauhot, leivinjauhe ja sooda. Sekoita kuivat ja kosteat aineet.
Annostele taikina muffinssivuokiin ja paista. Älä sammuta uunia.
Valuta lusikallinen hunajaa jokaiseen muffinssiin ja anna imeytyä.

kuorrutus:
filotaikinaa leikattuna 2-3 sentin liuskiksi
3/4 dl voita ja rkl fariinisokeria sulatettuna

Kastele filotaikinaliuskat voihin ja pyöräytä niistä "käärinliinat" jokaisen muffinssin koristeeksi. Ala kääriä keskeltä muffinssia ja lopeta reunoille.
Ruskista filotaikina uunissa, n. 5 minuuttia.
 
Tässä todella tehokkaat toukkamuffinssit... siis että osaa olla äklöä! Olivat kuulemma vähän äklömakeitakin, elikkä vähennä sokeria muffinssireseptistä.

Karamelliverireunus
Keitä sokerista, vedestä ja punaisesta karamelliväristä nekkua, kastele lasit karamelliin ja anna valua.
Lasit saa helposti puhtaaksi antamalla niiden liota viisi minuuttia kuumassa vedessä.
Voit myös sulattaa joitain punaisia kovia karamelleja. Muista sovittaa karamellien maku yhteen juoman kanssa.
 
Voit koristella lasit näinkin: sulata suklaata ja piirrä hämähäkinverkko sulatetulla suklaalla lasin sisäpintaan.

Vampyyrin suudelma

2 osaa vodkaa
2 osaa kuohuviiniä
1 osa vadelmalikööriä

Kaada vodka ja puolet likööristä martinilasiin, kaada kuohuviini päälle ja valuta varovasti loput likööristä juoman pinnalle lusikan avulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti